Betöltés...

Tatai Patara - Török Kori Történelmi Fesztivál

2021. július 23. - 25.
Komárom-Esztergom megye, Tata
A korhű csatajelenetekkel gazdagított Tatai Patara Török Kori Történelmi Fesztivál 2021. július 23-25. között kerül megrendezésre a Tatai várban, amelynek célja a hagyománytisztelet és az értékteremtés! Kíváncsi vagy, hogyan éltek elődjeink a török korban, illetve hogyan sikerült visszafoglalni 1597-ben a török kézen lévő Tatai várat? A fesztiválon autentikus csatajelenetekkel, korhű ruhákkal és haditechnikai eszközökkel elevenítik fel a török időket, ahol garantáltan egy élményekben gazdag igazi időutazáson vehetsz részt!

A rendezvényen az 1597-es sikeres tatai ostrom előtt tisztelegnek, amelynek során gróf Pálffy Miklós hadvezérnek köszönhetően sikerült visszafoglalni a török kézen lévő Tatai várat. A történelmi fesztivál neve a várostrom során alkalmazott haditechnikai újításra, a petárdaként is emlegetett „patara” elnevezésre vezethető vissza, amellyel sikeresen bedöntötték a várkaput az ostrom során.

A fesztiválon kézműves foglalkozásokkal, harcászati bemutatóval, vásári forgataggal, tűzzsonglőr bemutatóval, íjászversennyel és még sok-sok meglepetéssel várják az érdeklődőket!

Esemény időpontja: 2021. július 23-25.

Részvételi díj: 

  • Felnőtt fesztiváljegy – Elővételben: 3000 Ft, Helyszínen: 3500 Ft
  • Diák, nyugdíjas fesztiváljegy – Helyszínen: 1500 Ft
  • Napijegy – Elővételben: 1800 Ft, Helyszínen: 2000 Ft

A programon csak védettségi igazolvány birtokában lehet részt venni. 

A Tatai Patara Török Kori Történelmi Fesztivál részletes programjai a következő linken érhetőek el: Tatai Patara részletes programok

A szervezők az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartják!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom