Betöltés...

Virágkarnevál Debrecen

2021. augusztus 12. - 22.
Hajdú-Bihar megye, Debrecen
A Debreceni Virágkarnevál Debrecen legnépszerűbb és Magyarország egyik legnagyobb rendezvénye, amelyre a világ minden tájáról érkeznek fellépők és látogatók. A 2021. augusztus 12-22. között megrendezésre kerülő Virágkarneválon idén is színes programok, több millió virág, számos kreatív virágkompozíció és látványos show várja az érdeklődőket.

Az Európában is egyedülálló rendezvény helyszíne a debreceni Nagyerdő, ahol igazi fesztivál hangulattal várják a látogatókat. A Debreceni Virágkarnevál először 1966-ban került megrendezésre, és azóta is a város hagyományos rendezvényének számít. Az esemény leglátványosabb eleme a brazil fesztiválhangulatra emlékeztető karneváli felvonulás, amely minden év augusztus 20-án kerül megrendezésre. A gyönyörű virágkompozíciókat hazai táncosok és hagyományőrző csoportok kísérik Debrecen utcáin a karnevál során. 

A rendezvényen felvonuló virágkocsik a vállalkozók saját munkái, akik több héttel a felvonulás előtt megkezdik a kocsik feldíszítését, hogy a nagy napra minden tökéletes legyen. A díszítés során a kompozíciókhoz több millió szál száraz és élő virágot használnak fel, amellyel egy-egy témát mutatnak be. A felvonuláson minden évben hagyományosan a Szent Korona a nyitókocsi, amelyet a kreatív díszítések, illetve a mesebeli részleteket bemutató kocsik követnek. A felvonulás után a virágkocsikat augusztus 20-án a Nagyerdei körút stadion felőli részén állítják ki, augusztus 21-22. között pedig a debreceni Kossuth téren tekinthetőek meg a csodálatos alkotások. Az egy hetes karneváli héten színes programokkal, koncertekkel, színházi előadásokkal és játékos gyermekprogramokkal is várják a látogatókat. 

Esemény időpontja: 2021. augusztus 12-22. 

Részvételi díj: Ingyenes

Részletes programok

Hamarosan!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom