Pécs belvárosának leghíresebb sétálóutcája a Király utca, ahol számos műemlék jellegű épület található. A kedvelt találkozóhely Pécs üzleti életének központja is volt.

Az utcát az évek alatt többször is átnevezték, és végül Király József pécsi püspök tiszteletére nevezték el Király utcának. Számos étterem és kávézó áll rendelkezésünkre egy finom csésze kávé elfogyasztására a Széchenyi tér és a Felsőmalom utca közötti szakaszon.

A hangulatos sétálóutca egy része az autós forgalom elől le van zárva, ezért kényelmesen sétálgathatunk, miközben megtekinthetjük a galériákat, az éttermeket, és a kávézókat is. A házak emeleti homlokzatain a gyönyörű rozettákat is megcsodálhatjuk. Régen villamos segítette a közlekedést, amelyre egy emléktábla emlékeztet minket.

A Király utcában számos nevezetesség található, mint például a szecessziós stílusú Palatinus Hotel, az 1895-ben épült Pécsi Nemzeti Színház, a Színház tér, vagy a vasipar jelképeit hordozó Vasváry-ház. Különlegesség, hogy az utca egy részét a házak között kifeszített színes vásznak díszítik.

Sétálj egy nagyot a híres pécsi Király utcában, csodáld meg az épületeket és közben igyál egy csésze finom kávét az egyik hangulatos kávézóban!

Elérhetőségek

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
Elérhetőségek
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom