Ma Csilla, Noémi névnapja van
A Pécs szimbólumává vált TV-torony jelenleg Magyarország legmagasabb épülete, amely az 535 méter magas Misina csúcson található a Mecsekben. Érdekesség, hogy 1973-ban egy napon avatták fel az épületet a new yorki World Trade Center ikertornyaival.

A Vízvárdy István, Söpkéz Gusztáv és Thoma József tervei alapján készült 197 méter magas kilátót 1973. április 4-én nyitották meg a látogatók számára, ahonnan Közép-Európa legnagyobb körpanorámás kilátásában lehet részünk. A vasbetonból készült torony eredetileg csak 191 méter magas volt, azonban egy későbbi antennacserét követően 6 méterrel magasabb lett.

A rendezvényhelyszínként is üzemelő toronyban gyorslifttel lehet feljutni a legfelső szintre, ahol étterem vár minket csodálatos panorámával. Az étterem felett találjuk a nyitott kilátóteraszt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Pécsre, a Baranyai-dombságra, a Villányi-hegységre és a Mecsekre, illetve tiszta időben megcsodálhatjuk a Badacsonyt is. Az épület különleges esti színes díszkivilágítást kapott, amellyel kivételes látványt nyújt a sötétben is.

A kilátótoronyban 2005-ben nyitották meg az ingyenes dinoszaurusz kiállítást, amely gyermekek számára kiváló programlehetőség. A kiállításon megtekinthető hazánk első és legismertebb, Medino névre keresztelt mecseki dinoszauruszának rekonstruált életnagyságú szobra is, amelynek lábnyomait 1966-ban fedezték fel a Mecsekben.

Megközelítés

A pécsi TV-tornyot és a Misina-tetőt az aszfaltozott Entz Béla úton keresztül közelíthetjük meg.

Gépkocsival érkezők részére ingyenes parkolás a TV torony melletti parkolóban lehetséges.

Belépőjegy

  • Felnőtt: 1400 Ft
  • Diák, nyugdíjas: 1200 Ft
  • Gyermek (4-14 év): 800 Ft

4 év alatti gyermekek, és 100 év feletti nyugdíjasok részére a belépés ingyenes.

Nyitvatartás

  • Hétfő-Csütörtök: 10:00-18:00
  • Péntek-Szombat 10:00-20:00
  • Vasárnap: 10:00-18:00

Fedezd fel te is Magyarország legmagasabb épületét, a pécsi TV-tornyot, és csodáld meg a környező hegyekre nyíló gyönyörű körpanorámát!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom