Ma Hella, Pelbárt névnapja van
2024. augusztus 18. - 19.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Füzér
A Füzéri Várnapok 2024. augusztus 18-19. között kerülnek megrendezésre a Füzéri Várban, ahol lovagi tornák, fegyverbemutatók, kézműves vásár, koncertek, tűzijáték, tárlatvezetések, várjátékok és még sok meglepetés várja a látogatókat a középkorba visszarepítő hagyományőrző fesztiválon!

A Füzéri Várnapok 2024-es eseménye egy hagyományos rendezvény, amelynek célja, hogy bemutassa a középkori életet és kultúrát, valamint szórakoztassa és oktassa a látogatókat. A várnapokon a résztvevők bepillantást kaphatnak a középkori Magyarország történelmébe és megismerhetik a vár építésének és helyreállításának történetét is. A Füzéri Várnapok 2024-es rendezvénye egy felejthetetlen élmény, amely összeköti a múltat és a jelent, ahol a látogatók visszarepülhetnek az időben, hogy részesei legyenek a középkori lovagok világának.

A várnapokon a látogatók megismerhetik a középkori élet mindennapjait, amellyel egy igazi kulturális és történelmi utazáson vehetnek részt. A Füzéri Vár egy 13. századi erődítmény, amely a Zempléni-hegységben található. A vár a Perényi család birtoka volt, akik a 15-16. században a magyar királyság egyik legbefolyásosabb nemesi családjává váltak. Az erődítmény az 1970-es években kezdődött felújítási munkálatoknak köszönhetően ma is látogatható, ahol több kiállítás is megtekinthető, amelyek bemutatják a vár történetét, a Perényi család életét, a középkori fegyvereket és harcmodort, illetve a vár környékének természeti és kulturális értékeit.

Esemény időpontja: 2024. augusztus 18-19.

Részvételi díj:

  • Felnőtt belépőjegy: 3800 Ft
  • Diák, nyugdíjas belépőjegy: 3300 Ft
  • Családi kedvezményes belépőjegy (2 felnőtt, 2 gyerek): 11000 Ft

6 éves kor alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

Füzéri Várnapok 2024 programok

Részletes programok hamarosan!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom