2024. november 08. - 10.
Veszprém megye, Tihany
A Garda Fesztivál 2024. november 8-10. között kerül megrendezésre Tihany több helyszínén, ahol a település egyik nevezetessége a garda lesz a középpontban Tihany egyik legnépszerűbb és a Balaton-Felvidék egyik legnagyobb őszi gasztronómiai és kulturális rendezvényén!

A Garda Fesztivál 2024-es rendezvénye a Tihany címerében is megtalálható garda vagy más néven látott hal köré épül, amely a Balaton egyik jellegzetes halfaja. Az évről évre megrendezésre kerülő esemény célja a tihanyi és a balatoni halászmúlt előtti tisztelgés, illetve a tihanyi gardahalászattal kapcsolatos évszázados hagyományok felelevenítése. A fesztivál népszerű programjai között szerepelnek a kézműves foglalkozások, a halászlé és halétel-főző emlékverseny, a látványsütés, a családi programok, a koncertek és a gyerekprogramok.

A Garda Fesztivál 2024-es eseményén a látogatók megismerkedhetnek a garda elkészítésének fortélyaival is, amelytől igazán ízletes gasztronómiai ínyencség lesz. A garda különlegessége, hogy ez a populáció csak a Balatonban található meg, más hazai vizeinkben nem találkozhatunk vele. A tihanyi gardahalászat érdekessége, hogy a Balatonon itt találhatóak a halrajok megfigyeléséhez szükséges vízközeli hegyek. A hegyekről lehet ugyanis megfigyelni a gardák vonulását ősszel, amikor rajban úsznak és sötét felhőként jelennek meg a vízben a Tihanyi-szorosban. Mivel a balatoni halászat nem volt egyszerű feladat, ezért a fesztivál egyik célja, hogy a bátor tihanyi halászoknak állítson emléket a hagyományok őrzésével.

Esemény időpontja: 2024. november 8-10.

Részvételi díj: Ingyenes

Garda Fesztivál 2024 programok

Részletes programok hamarosan!

Elérhetőségek

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
Elérhetőségek
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom