Betöltés...

Gyulai Pálinkafesztivál 2023

2023. május 26. - 28.
Békés megye, Gyula
A Gyulai Pálinkafesztivál 2023. május 26-28. között kerül megrendezésre a Gyulai Várkertben, ahol a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényével három napon keresztül várják az érdeklődőket a pálinka fővárosában. A Gyulai Pálinkafesztiválon a magyar emberek nemzeti büszkesége és a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában, illetve olyan színes programokkal várják a látogatókat, mint a vezetett pálinkakóstolók, a koncertek, a látványfőzés és a vásár.

A Gyulai Pálinkafesztivál 2023-as rendezvényének középpontjában is a pálinka lesz, amely nélkül nem képzelhető el a hazai gasztronómia. Az eseményen a legnagyobb magyar pálinkagyártók a legízletesebb pálinkákkal várják a látogatókat három napon keresztül. A Gyulai Pálinkafesztivál keretein belül kerül megrendezésre a Brillante – 2023 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny is, ahol a magánfőzők és a bérfőzetők párlatait, illetve a kereskedelmi főzdék pálinkáit és párlatait kóstolja meg a zsűri.

A Gyulai Pálinkafesztivál 2023-as programjai között pálinka ízutazással, vezetett pálinkakóstolóval és mesterkurzusokkal is várják az érdeklődőket. A Pálinka ízutazás gasztronómiai sorozat keretén belül az ételek és a pálinka kapcsolatát lehet megismerni. A 'Gazda és a pálinka a konyhában' című programon látványfőzés és kóstoltatás várja a látogatókat, amely a pálinka világában ismert szakemberek vezetésével történik. A Vezetett Pálinkakóstolón pálinkaszakértő közreműködésével különböző főzdék pálinkáit lehet megkóstolni, illetve egy pálinkafőzési bemutatón lehet részt venni.

Esemény időpontja: 2023. május 26-28.

Részvételi díj: Hamarosan.

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom