2024. április 20. - 21.
Baranya megye, Orfű
A Medvehagyma Fesztivál Orfű 2024. április 20-21. között kerül megrendezésre Orfű több helyszínén, ahol izgalmas programok, ismeretterjesztő és játékos kalandtúrák, medvehagyma gyűjtő túrák, előadások, koncertek, gyerekprogramok, kézműves kirakodó vásár, gasztronómiai kóstolók és még sok meglepetés várja a látogatókat! Baranya megye szezonnyitó eseményén a medvehagyma lesz a középpontban!

A Medvehagyma Fesztivál Orfű 2024-es eseményének idején a Mecsek erdőit zöld pázsittal borító illatos medvehagyma várja az érdeklődőket, ahol a fesztivál célja az ökotudatosság, a környezeti nevelés, illetve a helyi és magyar termékek megismertetése a látogatókkal. A Pécs közelében található Orfű híres a tavaszi medvehagyma fesztiválról, ahol ízletes medvehagymás ételek, illetve frissítő italok várják az érdeklődőket.

A jellegzetes fokhagyma illatot árasztó medvehagyma a liliomfélék családjába tartozó növény, amely a humuszban gazdag, erdei patakok mellett és hegyvidékeken az árnyékos erdőkben terem. A növény élénkzöld levelei március elején és április elején jelennek meg, a gyönyörű fehér medvehagyma virágokban pedig májusban gyönyörködhetünk. 

Esemény időpontja: 2024. április 20-21.

Részvételi díj: Ingyenes

Medvehagyma Fesztivál Orfű 2024 programok

Részletes programok hamarosan!

Elérhetőségek

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
Elérhetőségek
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom