Ma Kristóf, Jakab névnapja van
2023. november 20. - 26.
Veszprém megye, Veszprém
A Pannon Unifest 2023. november 20-26. között kerül megrendezésre Veszprém több helyszínén, ahol a hallgatók különböző kategóriákban mérhetik össze a tudásukat Veszprém népszerű rendezvényén!

A Pannon Unifest 2023-as rendezvényét minden évben a Pannon Egyetem szervezi, amelynek célja, hogy bemutassa a hallgatók művészeti tehetségét és kreativitását olyan kategióriákban, mint az ének, a hangszer, a zenekar, a fotó, a festmény, a rajz, a vers- és prózamondás, illetve a vers- és prózaírás.

Esemény időpontja: 2023. november 20-26.

Részvételi díj: Ingyenes

Pannon Unifest 2023 programok

2023. november 20. - Hétfő – Pannon Köztér

 • 18.00 A saját hang - Hogyan lesz szépirodalom a szöveg? (Hogyan találjuk meg a saját hangunkat és mitől válik szépirodalommá a leírt szöveg? Többek között erről lesz szó a Pannon UniFest kreatív írás kurzusán Tóbiás Krisztián, költő, a Tempevölgy főszerkesztője és Górász Péter irodalmár, a FISZ elnökségi tagja közreműködésével.)

2023. november 21. - Kedd – Pannon Egyetem M Épület, Paszta Terem

 • 16.30 NYÍLT FOGLALKOZÁS a Pannon Színitanoda alsós csoportjával (Műhelytitkok a legkisebbekkel, avagy Neuburger Éva mutatja meg, hogy az általános iskola alsó tagozatán se fán terem a színház! A program betekintést nyújt olyan komplex színházi játékok világába, melyek bárhol, bármikor, bárkivel megvalósíthatók. Ajánljuk szülőknek, tanároknak, tanítóknak.)
 • 19.00 TESSÉKLÁSSÉK JÁTÉKOK (A PASZTA középiskolás és felső tagozatos diákjai Komáromi Sándor vezetésével mutatnak be olyan improvizációs játékokat, melyek önmagukban is teljes élményű színházi pillanatokat nyújtanak, pláne, ha a kedves nézőközönség is részt vesz a rögtönzött minidrámák megírásában! Szeretettel várjuk az érdeklődő színházbarátokat - vigyázat, görbe tükör garantált!)

2023. november 22. - Szerda – Pannon Köztér

 • 18.00 Első lépések a zeneipar felé - Útmutató a jogi útvesztőkben (Jó dolog a szabad alkotás öröme, de ez akkor tud szárnyalni, ha a jogi keretei tisztázottak. Kell-e a művésznek adminisztráció? Ha nem, akkor miért igen? A siker a részletekben rejlik. Jövedelmező-e a szerzői jog? Igen, ha tudod hogyan kell kezelni. Falus Ildikó, szerzői jogi szakértő megmutatja mire figyelj a pályád során a dalod elhangzásaival és felhasználásaival kapcsolatban.)

2023. november 23. - Csütörtök – Pannon Egyetem E Épület, Pannon Köztér

 • 16.00-19.00 Karácsonyi cserebere (Tartsd körforgásban a tárgyakat! Hozd be megunt, de jó állapotú tárgyadat, mert ami neked szemét, másoknak kincs! A csere lényege, hogy valaki boldog legyen, és ehhez ne terheljük a környezetünket.)
 • 16.00-19.00 Méhviasz gyertyakészítés (A Pannon UniFest utáni héten már kezdődik az Advent időszaka. Készítsd el nálunk a koszorúd első gyertyáját! Legyen az első láng idén környezettudatos!)
 • 16.00-19.00 POI-készítő workshop (Csodálod a tűzzsonglőröket és kipróbálnád a poi forgatását, pörgetését? Most amellett, hogy a CirKollektív oktatók segítségével kötetlenül, kedved szerint kipróbálhatod, még az eszköz elkészítésében is segítünk neked. Így a megtanult fogásokat hazaviheted magaddal. Az eszközöket újrahasznosított anyagokból készítjük el, így nem termelődik majd felesleges szemét.)
 • 17.00 Hulladék és művészet – lehetséges? (Posta Veronika Trash Art online előadása. A magyar kortárs művész, a modern, fogyasztói életmód termékeiből merít ihletet a műalkotásaihoz. Festményeken, szobrokon és installációkon dolgozik, melyekhez újrahasznosítható tárgyakat, például PET-palackokat, általános használati eszközöket, műanyagokat és papírokat használ fel a műalkotásai elkészítéséhez.)
 • 16.00-19.00 Fenntarthatósági mini Kalandtúra (Képzeld el, hogy elindulhatsz egy izgalmas és tanulságokkal teli kalandra, ahol egy fantasztikus világban, interaktív módon fedezheted fel a fenntarthatóság rejtelmeit. Hogy lehetünk felelősek a környezetünkért, hogyan segíthetünk megőrizni bolygónk szépségét és egészségét, hogyan tehetünk egy fenntarthatóbb jövőért?)
 • 19.30 Fenntarthatóság és filmipar – kerekasztal-beszélgetés szakértőkkel (Tudtad, hogy csak a Halálos iramban c. filmsorozatban közel 1500 db autót törtek össze az akcióélmény kedvéért? Mekkora ökolábnyoma van vajon egy filmforgatásnak? Lehet-e zöldíteni a filmipar környezetre gyakorolt hatását? Vannak-e erre irányuló törekvések? Megjelenik-e témában a fenntarthatóság? Beszélgetőpartnereink: Trokán Anna, színművész; Elekes Gergő filmes szakember; dr. Sebestyén Viktor, környezetmérnök, a Pannon Egyetem Fenntarthatósági Kutatólaboratóriumának vezetője. A beszélgetést vezeti: dr. Tóth-Nagy Georgina)

2023. november 24. - Péntek - Pannon Köztér

 • 18.00 Elektronikus zenei workshop (Elektronikus zenét sokan hallgatnak otthon, bulikban, fesztiválokon. A műfaj kiemelkedő képviselői arénákat töltenek meg. Az út, amíg ez a zene eljutott a nagyszínpadokig, rendkívül érdekes, az elektronikus zene hangszerei pedig még a műfaj kedvelőinek sem feltétlenül jól ismertek. A workshopon a könnyűzene történetének ezt a fejezetét ismertetjük meg, valamint bemutatjuk a legfontosabb hangszereit: a dobgépeket, szintetizátorokat, samplereket és szekvenszereket, mindezt interaktív formában, sok zenével.)

2023. november 25. - Szombat – Pannon Egyetem E Épület

 • 8.00-10.00 regisztráció (vers- és prózamondás, ének, hangszer, zenekari formációk szekciók)
 • 9.00-10.00 hangszer szekció előadásai
 • 10.00-12.00 vers- és prózamondás szekció előadásai és workshop (E25-ös terem) (Zsűrik: Zámbó Bianka (a Pannon Egyetem oktatója), Kovács Veronika (ötödéves magyartanár, dráma- és színházismeret-tanár szakos hallgató), Maurer-Bagó Petra (ötödéves magyartanár, dráma- és színházismeret-tanár szakos hallgató), Szendrő Sára (ötödéves magyartanár, dráma- és színházismeret-tanár szakos hallgató)
 • 11.00-12.00 Képfejtő worskhop irodalomkedvelőknek (Egy szövegvizualizációs kísérletre hívom a résztvevőket, melynek során a színház eszköztárát használva fejtjük fel a versmondó versenyre érkezett szövegek szavak szintjén nehezen érthető részeit.)
 • 10.00-10.10 szünet
 • 10.10- 11.30 ének szekció előadásai
 • 11.30-11.45 szünet
 • 11.45-13.50 zenekari formációk előadásai
 • 13.50-14.00 szünet
 • 14.00-15.30 Első soraink… - kerekasztal (Az első soroktól az első dal születéséig önmagában hosszú az út. De megváltozik bármi attól, hogy a dalok elkezdenek önálló életet élni? A további alkotásnál inkább kapaszkodó, vagy korlát a visszajelzés, amit a közönség első sora ad? Csökken, vagy nő az alkotás szabadsága a többedik lemeznél? Ezen témákat járjuk körül három olyan szerzővel, akik nem csak egy formációban láthatóak a közönség számára. Beszélgetőtársak: Csorba Lóci, Bodor Áron, Lázár Domokos. Moderátor: Tóth Áron)
 • 16.00-18.00 Előadói szekciók workshop és értékelés a zsűrivel

2023. november 26. - Vasárnap – Művészetek Háza Klub - S Stúdió (Veszprém, Vár U. 17.)

 • Vers- és prózaírás szekció (zsűri: Kilián László és Tóbiás Krisztián) (regisztráció 10.00-11.00, értékelés és workshop 11.00)
 • Festmény és rajz szekció (zsűri: Hamerli Judit) (regisztráció 11.00-12.00, értékelés és workshop 12.00)
 • Fotó szekció (zsűri: Áfrány Gábor) (regisztráció 12.00-13.00, értékelés és workshop 13.00)
 • 15.00 Veszprémi Vizuális Műhely Hamerli Judittal
 • 17.00 Záróceremónia és eredményhirdetés a Tegulariumban

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!

Kiemelt programok Veszprém településen és környékén

A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom