Betöltés...

Skanzen Húsvét 2022

2022. április 17. - 18.
Pest megye, Szentendre
A Skanzen Húsvét két napos ünnep 2022. április 17-18. között kerül megrendezésre a szentendrei Skanzenben, ahol Húsvét alkalmából felelevenítik a Kárpát-medencei húsvéti hagyományokat és szokásokat. Szentendrén Húsvét alkalmából locsolkodással, játékokkal, kézműves vásárral, egészségpiaccal, táncházzal, bábelőadásokkal, mesemondókkal, koncertekkel, hagyományos mesterségek bemutatóival, kovács bemutatóval, tojáspatkolóval, mézeskalács-készítéssel, szagosvíz készítéssel és még sok-sok meglepetéssel várják a látogatókat az ünnepi hétvégén!

A Húsvét a legrégibb keresztény ünnep és a legjelentősebb esemény az egyházi év ünnepeinek sorában, amikor határon innen és túlról felelevenítik a húsvéti hagyományokat és szokásokat. Az ünnep alkalmából kiemelt figyelmet kap a Skanzenben a Kárpát-medencében élők kultúrájának bemutatása, illetve tárgyalkotó, díszítő, gasztronómiai, zenei és tánchagyományának népszerűsítése.

A Skanzen tájegységeiben kézműves vásárral, egészségpiaccal, Langaléta Garabonciásokkal, Vándormuzsikusokkal és táncházzal várják az érdeklődőket. A gyermekeket színes színpadi programok várják, ahol mesemondók, bábelőadások és koncertek szórakoztatják a kicsiket. A hagyományos mesterségek bemutatói között megtalálható lesz a kovács bemutató, a tojáspatkoló bemutató, a mézeskalács készítés, a szagosvíz készítés, illetve a tojásírás hagyományának bemutatása Gyimestől Gömörig. 

A szentendrei húsvéti kézműves programok között olyan izgalmas attrakciókkal várják a látogatókat, mint a tojásberzselés, a tojásírókázás, a csuhékosárfonás, az ajtódíszkészítés, a papírvirág-készítés, a gyapjúbárány-készítés, a fonálcsibe-készítés, a textiltojásvarrás, a gyertyamártás, a barkaágkészítés, a könyvjelzőhímzés keresztszemes mintával vagy a húsvéti bárány agyagozás. 

Az érdeklődőket tematikus helyszínek is várják a Skanzenben, ahol bemutatják a húsvéti népszokásokat, illetve lesz locsolkodás, játék, tamburazene, húsvétkert, tojás-totó, kódfejtés, hímestojás-kereső, locsolóvers tanulás, henderikázás, tojás gurítás, Nemzetiségek Húsvétja szabadulószoba, a nemzetiségek húsvéti ételeinek elkészítése, és még sok-sok meglepetés várja a látogatókat Szentendrén Húsvét alkalmából!

Esemény időpontja: 2022. április 17-18.

Részvételi díj:

  • Felnőtt jegyár: 2600 Ft
  • Családi felnőtt: 2300 Ft
  • Családi gyerekjegy: 1100 Ft
  • Ifjúsági, nyugdíjas: 1300 Ft

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom