Ma Henrik, Roland névnapja van
2021. június 24.
Zala megye, Vonyarcvashegy
Balaton parti máglyagyújtással várják az az érdeklődőket Szent Iván éjjelén 2021. június 24-én a vonyarcvashegyi Lido strandon. Szent Iván napja az év legrövidebb éjszakája, amikor a nyári napfordulót ünnepeljük. A mágikus éjjel kedvező hatással van a szerelemre, a bőségre és az egészségre is.

A hiedelmek szerint Szent Iván éjjele mágikus jelentőséggel rendelkezik, ugyanis a Szent Iván napján gyújtott tűz megvéd a köd, a jégeső és a dögvész ellen, illetve termékenységvarázsló hatású, amellyel elősegíti a jó termést is. Érdekesség, hogy a tűz átugrása egészség és szerelemvarázsló hatású. Az egészségre jótékony hatással van a parázs felett füstölt virágos bodzából, a vasfűből vagy a fodormentából készült tea, illetve a hamuban sült alma is. A hagyományokhoz hűen hangulatos programmal és tűzgyújtással várják az érdeklődőket Szent Iván éjjelén a vonyarcvashegyi Lido strandon. 

Esemény időpontja: 2021. június 24. - Csütörtök

Részvételi díj: Ingyenes

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom