Betöltés...

Alsóörs

Alsóörs Balatonfüred és Balatonalmádi között található félúton, a Balaton északi partján. A település központja Alsóörs vasútállomása, amelynek közelében található a strand is, amely a Balaton egyik legszebb strandja. 

Alsóörs elnyerte a "Legkedveltebb balatoni üdülőhely" címet 2008-ban, 2009-ben, és 2012-ben is. Ehhez hozzájárult az is, hogy a településen található a Balaton egyik legszebb kilátótornya, a 293 méter magas Csere-hegyen található Csere-hegyi kilátó (korábbi nevén Horthy illetve Szabadság kilátó), amelynek tornyáról három megyére nyílik csodálatos kilátás (Veszprém, Fejér, Somogy).

Alsóörs környékén, az Alsóörstől Lovas felé vezető úton található kedvelt kirándulóhely a Királykúti völgy, ahol a hagyomány szerint Mátyás király is vadászott. 

A település strandja az egyik legjobb strand a Balatonon, ugyanis Kék zászló minősítésű, árnyékos, gyönyörűen parkosított, családbarát, és a szolgáltatások széles választékával rendelkezik. Főszezonban a hétvégi napokon többször is megszólal a Pancsoló Kislány című dal a hangszóróban ("Jaj úgy élvezem én a strandot..."), amely egyedi hangulatot teremt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Aki pedig gluténérzékeny, az se csüggedjen, mert a Balaton egyik legjobb gluténmentes halkínálatával találkozhat a strandon.

Böngéssz Alsóörs látnivalói és programjai között!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom