Ma Eszter, Eliza névnapja van
A 293 méter magas Bazitai tetőn található a zalaegerszegi Bazitai TV-torony, amely tavasztól őszig kilátóként és kávézóként is üzemel. A 95 méter magas épület különlegessége, hogy egyike annak a három hazai TV-toronynak, amelyek látogathatóak az országban.

A torony építése előtt már állt itt egy fából készült kilátó, amely a II. világháború idején tönkrement. A jelenlegi épületet három éven keresztül építették, és végül 1973-ban adták át. A vasbetonból készült építmény antennarendszerével együtt eléri a 100 méteres magasságot is.

Az 53 méter magasan található körpanorámás kilátóteraszra lift viszi fel a látogatókat, ahonnan gyönyörű 360°-os kilátás nyílik a városra és a Zalai-dombságra. Tiszta időben megcsodálhatjuk az Alpok vonulatait, illetve a Ság és a Somló vulkanikus tanúhegyeit is. A kilátóteraszhoz tartozik egy kávézó is, ahol egy finom csésze kávé mellett élvezhetjük a panorámát.

Megközelítés

Az Alsóerdő felett található TV-tornyot a Bazitára vezető Bazitai útról lehet megközelíteni. A torony közelében található erdei ösvényeken kirándulhatunk is egy nagyot a természetben.

Gépkocsival érkezők részére ingyenes parkolási lehetőség közvetlenül az épület mellett lehetséges.

Belépőjegy

Belépőjegy: 450 Ft (3 éves kor felett)

A belépés 3 éves kor alatt ingyenes.

Nyitvatartás

Március 30-tól Október végéig időjárástól függően:

  • Hétfő-Vasárnap: 11:00-19:00

Keresd fel te is a Bazitai TV-tornyot, ahol egy finom kávé társaságában gyönyörködhetsz a csodálatos zalai panorámában!

Értékelések

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom