Ma Kázmér, Lúciusz névnapja van
A Fellner Jakab-kilátó (más néven Söréttorony) a tatai Kálvária-domb egyik fő vonzereje. A 37 méter magas kilátó névadója a város híres építésze Fellner Jakab, akinek nagy szerepe volt a barokk hangulatú tatai városkép kialakításában.

A toronyban eredetileg a Turul sörétöntöde működött, amelyet az apró sörétek (golyó alakú lövedék) gyártására hozott létre Stieber Antal 1939-ben. A két világháború között ugyanis nagy igény volt a sörétgyártásra, amelynek készítése során a torony tetejéből olvadt ólmot csepegtettek a földszinten található vízzel megtöltött edénybe. Az ólomcseppek a zuhanás hatására gömb alakúra változtak, így amikor a vízbe értek, akkor már ilyen formában szilárdultak meg. 

A Söréttorony környékén interaktív játszó- és pihenőparkot alakítottak ki, amelyben mászófal, pétanque- és tekepálya is található. Éjszaka gyönyörű díszkivilágításban pompázik a környék. 175 lépcsőfok vezet a kilátó legfelső szintjére, ahonnan madártávlatból élvezhetjük a gyönyörű panorámát, és megcsodálhatjuk Tata, Tatabánya és Dunaalmás városait, illetve a Gerecse hegyeit. A tatai Kálvária-dombon a kilátó mellett felkereshetjük a barokk kápolnát és kálvária-szoborcsoportot, illetve a víztornyot is.

Megközelítés

A kilátóhoz a Fazekas utcából juthatunk el.

Gépkocsival érkezők részére parkolni a kilátó közelében található utcákban lehetséges (például a Fekete úton).

Belépőjegy

  • Felnőtt: 1000 Ft
  • Diák, nyugdíjas: 600 Ft
  • Csoportos (10 fő felett): 600 Ft

Nyitvatartás

  • Hétfő: Zárva
  • Kedd-Vasárnap: 10:00-18:00

Előzetes telefonos egyeztetés alapján nyitvatartási időn kívül is fogadnak csoportokat a kilátóban.

Látogass el te is a Fellner Jakab-kilátóhoz, mászd meg a 37 méter magas kilátót, és madártávlatból élvezd a csodálatos panorámát!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom