Ma Arnold, Levente névnapja van
Az Országos Kéktúra útvonalán található látványos, több hazai és nemzetközi építészeti díjat is nyert világhírű Galya-kilátó az utóbbi években a Mátra egyik legfőbb vonzereje lett. A 955 méter magasban található épület Magyarország egyik legmagasabban található kilátója, ahol a páratlan panorámakilátás mellett akár hálózsákos bivak szállást is foglalhatunk.

A Galya-tetőn korábban már állt egy kilátó, amelynek magasságát 13 méterrel kiegészítették, illetve teljesen megújították. Így jött létre 2015-ben a Kovács Csaba és Vass-Eysen Áron által tervezett Galya-kilátó (korábbi nevén Péter hegyese-kilátó) jelenlegi formájában. A kilátó 30 méter magassága 360°-os körpanorámával párosul, amelynek köszönhetően lélegzetelállító kilátást nyújt a látogatóknak. 

A kilátás során megcsodálhatjuk a Mecsek és a Magas-Tátra vonulatait is. A legfelső szintre az egyirányú lépcsősorok vezetnek, amelyek a kilátó külső részén helyezkednek el. A panorámás tetőteraszon gyönyörködhetünk a Mátra, a Bükk, a Börzsöny és a Cserhát mesebeli környezetében.

A kilátó különlegessége, hogy kör alakú ajtókkal ellátott három hálózsákos bivak szállás található benne, amelyekhez színes körablakok is társulnak, ezért látványos fényjátékot nyújt az itt tartózkodók részére. A bivak szállások foglalásait a Turistacentrumban intézhetjük. 

Megközelítés

A Galyatetőre a volánbusz Kodály Zoltán sétány megállójától indulhatunk el. Pár száz méter után elérjük a Galyatető Turistacentrumot, ahonnan erdei ösvény vezet a kilátóhoz.

Gépkocsival érkezők részére ingyenes parkolás a Kodály Zoltán sétányon és a Turistacentrum környékén lehetséges.

Belépőjegy

200 Ft (a kilátóba automata beléptető kapu enged fel, ezért készüljünk előre 200 Ft-os érmével)

Nyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 8:00-20:00

Kirándulj a Mátrában, és látogass el te is a világhírű Galya-kilátóhoz, ahonnan madártávlatból szemlélheted a mesebeli hegyvidéki panorámát!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom