Betöltés...
A Lombkorona sétány egy nagyon különleges látványosság Makón a Maros jobb oldalán, ahol a fák lombjai között sétálhatunk, madártávlatból csodálhatjuk meg a maros-parti ártéri környezetet és élővilágot, illetve lecsúszhatunk a Kárpát-medence leghosszabb szárazföldi csúszdáján is.

A 10 méter magas és 191 méter hosszú sétányt az ország második lombkorona sétányaként nyitották meg 2013-ban a látogatók számára, amely a maros-parti ártéri környezet és élővilágának bemutatására jött létre. A tanösvényen 10 ismeretterjesztő állomással találkozhatunk, ahol bemutatják többek között a sétányt, a Maros hullámtéri erdeit, az erdő szintjeit, illetve az erdő állat- és növényvilágát is.

A lombkorona felső szintjei között különféle madarakkal találkozhatunk, és testközelből ismerhetjük meg a fák koronáinak világát. A sétányon található egy 18 méter magas, háromszintes kilátótorony is, ahonnan páratlan panoráma tárul elénk a környező tájra. 

A séta során találkozhatunk több ügyességi játékkal, függőhíddal, pihenőkkel, a Makó jelképeként szolgáló Hagymaterasszal és a 40 méter hosszú csőcsúszdával is, amely a Kárpát-medence leghosszabb szárazföldi csúszdája. A sétány mellett kalandpark és játszótér is található, ezért gyermekek számára is kiváló hétvégi programlehetőség.

Megközelítés

A sétány a Strand körútról közelíthető meg, ahonnan információs táblák segítségével találhatjuk meg a bejáratot.

Gépkocsival érkezők részére parkolási lehetőség a sétány mellett található parkolóban lehetséges.

Belépőjegy

Az árakról az elérhetőségeken szereplő telefonszámokon lehet érdeklődni.


Nyitvatartás

Hétfő -Vasárnap: 10:00-18:00 (A nyitvatartás időjárás függvényében változhat)

A sétány esős időben biztonsági okokból zárva tart.

Látogass el te is a makói Lombkorona sétányra, ahol sétálhatsz a fák lombjai között, élvezheted a madárcsicsergést, és teljesen átadhatod magad a természetnek! 

Értékelések

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom