A kilövőállványra állított, Mars-rakétára emlékeztető Margit-kilátó a Hévíz közelében található Cserszegtomajon nyújt csodálatos panorámát a látogatók számára. A kilátó meghatározó eleme a tájnak, amelynek építése is romantikus történeten alapul.

A Biked-domb tetején található 31 méter magas, fából készült kilátó építése romantikus történetre nyúlik vissza, ugyanis Dulánszky Jenő tervei alapján Horváth Jenő kertész és botanikus ajándékba építtette a kilátót feleségének Margitnak, ezért kapta az épület a Margit-kilátó nevet. Az ő nevéhez kapcsolódik a cserszegtomaji arborétum létrehozása is.

Az épület különlegessége, hogy modern lift található benne, amelyet a legenda szerint a tulajdonos azért helyezett el benne, hogy a felesége minél könnyebben feljuthasson a legfelső szintre, a körteraszra, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környező településekre, a Keszthelyi-öbölre és a Balaton déli partjára.

Biztonsági okok miatt a kilátó jelenleg nem látogatható, azonban kirándulhatunk egyet a környéken, és kívülről megcsodálhatjuk a különleges épületet.

Megközelítés

A kilátót a Bikedi sor felől lehet megközelíteni. 

Gépkocsival érkezők részére ingyenes parkolás a kilátó közvetlen közelében lehetséges.

Belépőjegy

A kilátó biztonsági okok miatt jelenleg nem látogatható.

Nyitvatartás

A kilátó biztonsági okok miatt jelenleg nem látogatható.

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom