Betöltés...

Siófoki Víztorony

A Siófoki Víztorony a város legjellegzetesebb épülete és egyben Siófok jelképe is, amelynek legfelső szintjéről csodálatos balatoni panoráma várja a látogatókat. A toronyban található emellett élményközpont, oxigénbár, 360°-os kilátó, és kávézó is.

A 45 méter magas Víztornyot (amely ma műemlék) 1912-ben Gergely Jenő és Gut Árpád tervei alapján építették, azonban vízellátó szerepe csak az 1970-es évek végéig tartott. 2012-ben építésének 100. évfordulója alkalmából teljesen megújult, és számos kikapcsolódási lehetőséggel bővült: a 360°-os kilátó, a Szentkirályi Oxigénbár, a Panoráma kávézó és a Samsung élményközpont biztosítják a szórakozási lehetőségeket.

A 360°-os kilátóban páratlan balatoni panoráma tárul elénk, ahol mindenkinek gyönyörű látványban lesz része. A kilátóba ma már két panorámalifttel is feljuthatunk, hogy élvezhessük a balatoni panorámát. Nappal és este egyaránt gyönyörű látvány tárul elénk a kilátóból, legyen szó akár a naplementéről, akár az esti hangulatos kivilágításról, biztosan magával ragadó élményben lesz részünk! 

A teljes testi-lelki feltöltődést a Szentkirályi Oxigénbár egészíti ki, ahol 95%-os tiszta oxigént lélegezhetünk be, amely rendkívüli energiával tölti fel a szervezetünket. Érdekesség, hogy az országban először itt lehetett kapni a Szentkirályi oxigénnel dúsított vizet, és eredetileg a termék népszerűsítése volt a célja az oxigénközpont létrehozásának is.

A Víztorony legfelső szintjének különlegessége, hogy a forgó kilátótérnek köszönhetően egy ital fogyasztása mellett is élvezhetjük a körpanorámás kilátást a forgó padlórésznek köszönhetően, amelyet a Panoráma kávézó és a Samsung élményközpont biztosít. Az élményközpontban a 360°-os kilátás mellett izgalmas látványt biztosítanak az érintőképernyős asztalok is a jövő technológiájával, amelyek segítségével érdekességeket tudhatunk meg a Balatonról. 

Parkolni a környező utcákban lehetséges, a Fő téren nem lehet.

Megközelítés

A Víztorony Siófok szívében, a Fő téren található. 

Belépőjegy

 • Felnőtt teljes árú jegy: 850 Ft
 • Kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas): 650 Ft
 • Gyermek belépőjegy (6-10 éves korig): 350 Ft

A belépés 6 éves kor alatt ingyenes.

Nyitvatartás

május 1. – szeptember 30.

 • minden nap 9:00–24:00

október 1. – április 30.

 • Hétfő: Zárva
 • Kedd: Zárva
 • Szerda: Zárva
 • Csütörtök: 9:30-19:00
 • Péntek: 9:30-22:00
 • Szombat: 9:30-22:00
 • Vasárnap: 9:30-19:00

Látogass el te is a Balaton legkülönlegesebb kilátójához, töltődj fel az oxigénbárban és egy finom kávé társaságában élvezd a 360°-os panorámát, ahol az élmény garantált!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom