A Lővérek szívében, a soproni Sörházdomb 300 méteres magasságában található a Sörházdombi kilátó. A kilátótorony a városhoz legközelebb található kilátó, ezért nagyon népszerű kirándulóhely.

A Sörházdomb a soproni Lővérek legalacsonyabb dombja, amely az Alsó- és Felső-Lővérek között helyezkedik el. A dombon korábban is álltak már kilátók, azonban ezeket később lebontották. A jelenlegi 8 szintes, fából készült kilátót Szabó Péter és munkatársainak tervei alapján készítették és nyitották meg a látogatók számára 2006-ban. 

A kilátó legfelső szintjére meredek lépcső vezet fel minket, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Sopronra és a Soproni-hegység vonulataira, illetve tiszta időben megcsodálhatjuk a Fertő tavat vagy az osztrák Schneeberg és Rax hegycsúcsait is. Az épület mellett információs táblák segítenek felfedezni a fenti panoráma során elénk táruló látványosságokat.

Megközelítés

A kilátó a Sörházdombi útról közelíthető meg, ahonnan táblák segítségével érhető el a torony.

Gépkocsival érkezők részére ingyenes parkolás a kilátó közelében található Sörházdombi úton lehetséges.

Belépőjegy

Ingyenes

Nyitvatartás

Egész évben nyitva: 0-24

Ha nem tervezel hosszabb kirándulást Sopronban, akkor látogass el te is a Sörházdombi kilátóhoz, amely könnyen elérhető, és csodálatos panorámával várja látogatóit!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom