A tavasztól őszig nyitva tartó kőröshegyi Teknős Park Magyarország első és egyetlen teknős gyűjteménye a Balaton közelében, ahol több száz teknős várja a látogatókat. A parkban kicsi és óriás teknősöket, illetve növényevőket és ragadozókat is megtekinthetünk. Július és szeptember között számos kisteknős is születik a helyszínen, amelynek szintén szemtanúi lehetünk.

A Teknős Park Balatonföldvár mellett, Kőröshegyen található, ahol a házak között elhelyezkedő kertben szárazföldi és vízi teknősökkel is várják a látogatókat. A példányok között találkozhatunk növényevő és ragadozó fajtákkal, kisteknősökkel és óriásteknősökkel, illetve különleges és igazán ritka fajtákkal is.

A keltetőkben a tojásokat tekinthetjük meg, amelyekből később a kisteknősök kelnek ki, illetve a teknősök megtekintése után a gyermekeket egy játszótér is várja a Teknős Parkban. A megfelelő tartási körülményeknek köszönhetően a teknősök kiválóan szaporodnak a parkban, ezért évente 150-200 kisteknős születik július és szeptember között, amelynek a látogatók is részesei lehetnek.

A Teknős Parkban az aligátorteknősök és a keltetők mellett találkozhatunk egy 1967-ben született szudáni sarkantyús teknőssel is. A növényevő szudáni sarkantyús teknősök a szárazföldi teknősfélék családjába tartoznak és Afrikában a Szahara déli részén élnek, ahol az Atlanti-óceántól a Vörös-tengerig húzódik az élőhelyük. Nevüket a hátsó lábukon található kinövésről (sarkantyúról) kapták. A sarkantyús teknős a félsivatagok és a száraz szavannák lakója, illetve Afrika legnagyobb szárazföldi teknősfaja. Érdekesség, hogy páncéljának hossza akár 80 cm is lehet, súlya pedig elérheti a 40-60 kg-ot is.

A park kerékpárral és gyalogosan is könnyen megközelíthető. Gépkocsival érkezők részére parkolási lehetőség a park előtt található parkolóban lehetséges.

Belépőjegy

  • Felnőtt: 2000 Ft
  • Nyugdíjas és Diák igazolvánnyal: 1800 Ft
  • Gyermek 2-18 éves korig: 1600 Ft
  • Gyermek 2 éves korig: ingyenes

Nyitvatartás

  • Május: Péntek-Szombat-Vasárnap 10:00-17:00
  • Június-Július-Augusztus: minden nap 10:00-18:00
  • Szeptember 1-20-ig: minden nap 10:00-17:00

Látogass el te is a kőröshegyi Teknős Parkba, amely kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt gyermekes családok számára és a teknősök iránt érdeklődőknek egyaránt!

Értékelések

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom