Ma Csilla, Noémi névnapja van
Villányban található a Templom-hegyi kilátó, amelyhez az Ammonitesz tanösvényen keresztül juthatunk el. A túra során felfedezhetjük a Templom-hegyen található régi kőbányában feltárt kőzettani különlegességeket is.

A háromszintes fából készült kilátót 2011-ben építették a villányi Templom-hegyen. A legfelső szintről festői táj tárul elénk Villány, a közeli hegységek és a régi kőbánya látványának együttesében. Az elhagyott kőbányát 1989-ben őslénytani értékei miatt védetté nyilvánították, ugyanis a bányaudvarban az országban egyedülálló jura időszaki ammonitesz és pliocén-pleisztocén kori gerinces maradványokat találtak. 

A kilátóhoz vezető Ammonitesz tanösvényt a hegység régi kőbányájában alakították ki, és a villányi vasútállomástól csupán 500 méterre indul az ösvény. Az út során számos érdekes lenyomatot és növényt csodálhatunk meg, ezért mindenképpen érdemes időt szánni a túrára.

Megközelítés

A kilátóhoz az Ammonitesz tanösvényen keresztül juthatunk el, amely a villányi vasútállomástól 500 méterre indul, és a Templom-hegyi régi kőbánya keleti oldalán található. Amennyiben gyorsan szeretnénk elérni a kilátót, abban az esetben a kőbánya feletti ösvény javasolt, amely a Dr. Dombay János utcából nyílik.

Gépkocsival érkezők részére ingyenes parkolási lehetőség a katolikus templomnál lehetséges.

Belépőjegy

Ingyenes

Nyitvatartás

Egész évben nyitva: 0-24

Látogass el te is a villányi Templom-hegyi kilátóba, és élvezd a villányi panoráma festői szépségét!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom