A Teréz Anya kilátót a Hévíz közelében található Zalaköveskút határában építették fel 2011-ben. A kilátó 270 méter magasan helyezkedik el, és a Nobel békedíjas Kalkuttai Szent Teréz (ismertebb nevén Teréz anya) római katolikus apácáról kapta a nevét.

A Zalai-dombság keleti felén található 12 méter magas, fából készült kilátó megjelenésében leginkább egy magaslesre hasonlít, ezért teljesen beleillik a környezetébe.

A kilátó legfelső szintjéről gyönyörű kilátás nyílik Hévíz, Keszthely, Rezi és Tátika településeire, illetve megcsodálhatjuk a Zalai-dombság vonulatait, a sümegi várat és a zalaszántói Béke Sztúpát is.

Megközelítés

A kilátóhoz egy túraösvény vezet a zalaköveskúti Fő utcából, ahonnan körülbelül 15 perc alatt elérhető a kilátó. Turistajelzés sajnos nincs, de nem lehet eltéveszteni a rendszeresen karbantartott földutat. 

Gépkocsival érkezők részére ingyenes parkolás a kilátó közvetlen közelében lehetséges.

Belépőjegy

Ingyenes

Nyitvatartás

Egész évben nyitva: 0-24

Látogass el te is a zalaköveskúti Teréz Anya kilátóhoz és élvezd a kivételes panorámát, mert Teréz Anya verséből idézve: „Az élet szép – csodáld meg!”.

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom