Ma Kázmér, Lúciusz névnapja van
2024. augusztus 06. - 11.
Jász-Nagykun-Szolnok megye, Jászberény
A Csángó Fesztivál 2024. augusztus 6-11. között kerül megrendezésre Jászberény több helyszínén, ahol a csángó magyarok kulturális öröksége és életmódja, illetve a csángók népművészete, népzenéje, néptánca, népszokásai, viselete, gasztronómiája és kézműves termékei várják a látogatókat az ország egyik legkedveltebb folklór fesztiválján!

Az Európában is egyedülálló Csángó Fesztivál 2024-es rendezvényének célja a magyar paraszti és zenei folklór hagyományainak felkutatása, megismerése és átadása a látogatóknak. A Csángó Fesztivál kitűnő lehetőség arra, hogy a látogatók megismerjék a csángó magyarok történelmét, kultúráját és mindennapi életét is. 

Az 1981 óta megrendezésre kerülő fesztiválon színes programok, koncertek, táncházak, színházi előadások, gyerekprogramok, kiállítások, vásár és tűzijáték várja az érdeklődőket. A Csángó Fesztivál egyik legkedveltebb programja a folklór gálaműsor, ahol a csángók mellett más európai kisebbségek is bemutatják a zenéjüket és a táncukat. A népművészeti vásáron népi iparművészekkel és kézműves termékekkel találkozhatnak a látogatók, az Aprók udvarában pedig népi gyerekjátékok, gyerekműsorok és foglalkozások várják a gyerekeket. 

Esemény időpontja: 2024. augusztus 6-11.

Részvételi díj: Ingyenes, fizetős

Csángó Fesztivál 2024 programok

Részletes programok hamarosan!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom