Betöltés...

Csongrádi Borfesztivál

2021. augusztus 19. - 22.
Csongrád-Csanád megye, Csongrád
Kiváló csongrádi borokkal, finom ételekkel, kulturális programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket 2021. augusztus 19-22. között a Csongrádi Borfesztiválon! A rendezvény célja a csongrádi borok népszerűsítése, ugyanis az 1980-as évek végén a város elnyerte a Szőlő és a bor nemzetközi városa címet is Rómában.

A Duna borrégióhoz tartozó Csongrád nagy múltra tekint vissza a szőlőtermesztés területén. A természeti adottságoknak köszönhetően a csongrádi borászok különlegesen lágy és fűszeres borokat készítenek, amelyekkel nagyon népszerűek a borfogyasztók körében. A Csongrádi Borfesztivál első alkalommal 1997-ben került megrendezésre, amely mára a város egyik legmeghatározóbb programjává vált. 

A rendezvényen a legismertebb csongrádi borokat kóstolhatjuk, amelyek a Kékfrankos, a Zweigelt, a Cabernet és a Kadarka. A borok mellett kézműves gasztronómiai termékeket is kóstolhatunk, illetve színes kulturális programokon vehetünk részt. A több napos programot az országosan is ismert Alföld Néptáncegyüttes nyári néptánc gálaműsora koronázza meg, amely sajátos eleme a több éves múlttal rendelkező fesztiválnak. A kézműves vásárok és a bor teraszok mellett fellépnek a Brass On The Road, a Pankastic, a Fourtissimo, a Kelemen Kabátban, a Dirty Slippers, a Zaporozsec, a Party Art’s OK, Sing Viki, Mészáros János Elek, a Csongrádi Színtársulat, illetve az Alföld Néptáncegyüttes is.

Esemény időpontja: 2021. augusztus 19-22. 

Részvételi díj: Ingyenes

Hasonló programok

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom