2024. március 15. - 17.
Veszprém megye, Balatonfüred
A Füredi Tavaszi Fesztivál 2024. március 15-17. között kerül megrendezésre a balatonfüredi Kisfaludy Színpadon és a Vaszary-kertben, ahol színház, zene és forradalmi partraszállás várja az érdeklődőket az 1848-49-es szabadságharc emlékére! A fesztivál üzenete a megújulás és a tavaszi újjáéledés, amelyet különböző műfajok felvonultatásával mutatnak be.

A Füredi Tavaszi Fesztivál 2024-es eseményén is minden korosztály számára tartogatnak izgalmas programokat, ahol a látogatók bekapcsolódhatnak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékét időző kulturális rendezvénysorozatba.

Esemény időpontja: 2024. március 15-17.

Részvételi díj: Ingyenes, fizetős

Füredi Tavaszi Fesztivál 2024 programok

2024. március 15. - Péntek

  • 10.00-14.00 Játszóház gyermekeknek (Vaszary Galéria)
  • 10.30 Ünnepi műsor, megemlékezés, koszorúzás (Tagore sétány, Széchenyi szobor)
  • 18.00 Fáklyás felvonulás a Kiserdőben (Útvonal: Kisfaludy Színház oszlopai – Gyógy tér, Orzovenszky emléktábla – Széchenyi szobor – Jókai obeliszk – Jókai Mór Emlékház, Közreműködnek: Kéri Kitty színművész, Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, Reformkori Hagyományőrzők Társasága, Balatonfüred Néptánc Együttes, Balatonfüred Rézhúros Citeraegyüttes, Kék Balaton Népdalkör, csepűrágók és ifjú, valamint kevésbé ifjú forradalmárok)

2024. március 16.- Szombat

  • 10.00 Mesekastély – Paprika Jancsi (Kisfaludy Galéria) - A békéscsabai Napsugár Bábszínház előadása. A kesztyűs bábos, paravános előadás az örökké jókedvű és mindig segítőkész Paprika Jancsiról szól, aki elindul megkeresni elveszett barátját, Léggömböcskét. Jegyár: 2500 Ft/fő, családi jegy: 6000 Ft/4 fő
  • 16.00 „ROMBOLJATOK HOGY ÉPITHESSETEK” – Kassák Lajos folyóiratai és az avantgárd művészet kiállításmegnyitó (Vaszary Galéria) - A kiállítást megnyitja: Forgács Éva művészettörténész. Közreműködik: Eötvös József gitárművész. A megnyitót követően Szeredi Merse Pál kurátor tárlatvezetésén vehetnek részt az érdeklődők.
  • 18.00 Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Liszt-Bartók estje (Anna Grand Hotel) - Jegyár: 3000 Ft/fő

2024. március 17. - Vasárnap

  • 13.00 Pörköltészet – irodalmi menza (Vitorlás Étterem) - Közreműködik: Szabó T. Anna és Lackfi János. Menü: Zöldségleves, Harcsapaprikás túrós csusza, Vegetáriánus menü: Zöldségleves, túrós csusza. Menü ára: 7500 Ft/fő (italfogyasztást nem tartalmaz)
  • 16.00 Mesedélután a Jókai házaspárral (Jókai Emlékház) - Hogyan élt Jókai Mór és Laborfalvi Róza? Móric és Róza mesedélutánja. Laborfalvi Róza: Potonyecz Fanni, Jókai Mór: Hajdú-Sobor Csaba. A részvétel a Jókai Mór Emlékház belépőjegyének megváltásához kötött.
  • 18.00 Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok – A Kisfaludy Színház Rádiószínháza (Kisfaludy Galéria) - Karinthy Ferenc történetét a budapesti Madách Kamaraszínház legendás előadásában Almási Éva és Huszti Péter elevenítette meg 1970-ben. A Rádiószínház ünnepi adásában Potonyecz Fanni és Hajdú-Sobor Csaba hangján szólal meg a háborúban játékba kapaszkodó szerelmesek története. Jegyár: 2500 Ft/fő
Elérhetőségek

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A Füredi Tavaszi Fesztivál 2024 program nem elérhető
Elérhetőségek
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom