Ma Kázmér, Lúciusz névnapja van
2024. július 26. - 28.
Békés megye, Gyula
A Gyulai Végvári Napok 2024. július 26-28. között kerülnek megrendezésre a Gyulai várban és környékén, ahol életre kel a török kori Gyula! Megismerheted a végvári vitézek életét, a Gyulai vár történetét és a hősök legendáit, illetve megtekintheted az izgalmas csatajeleneteket és a korabeli viseleteket is!

A Gyulai Végvári Napok 2024-es eseményének leglátványosabb része a hadijáték, amely az ostromsorozat jeleneteit eleveníti fel. Esténként a vár egyik oldalán könnyűzenei koncertek, míg a másik oldalon hagyományőrző előadások várják az érdeklődőket.

Az 1955 óta megrendezésre kerülő Gyulai Végvári Napok egy olyan rendezvény, amely a gyulai vár 1566-os ostromát idézi fel hagyományőrző bemutatókkal, történelmi előadásokkal, gyermekprogramokkal és koncertekkel. A Végvári Napok hazánk egyik leglátványosabb hadijátéka, ahol a látogatók megismerhetik a végvári vitézek életét, a várnak és környékének történetét, a hősies védőik legendáit, illetve a védők és az ostromlók életét.

A várban és a Várkertben táborozó hagyományőrző egyesületek korhű díszletekkel, viseletekkel, fegyverekkel és harci technikákkal mutatják be a 16. századi korszakot. A rendezvény nemcsak a történelem iránt érdeklődőknek, hanem a családoknak, a gyerekeknek és a fiataloknak is számos programot kínál. A gyerekek játszhatnak a várban és a Várkertben kialakított játszótereken, részt vehetnek kézműves foglalkozásokon, solymász- és kovácsműhely-bemutatókon, míg a fiatalokat könnyűzenei koncertekkel várják. A Gyulai Végvári Napok tehát egy olyan rendezvény, ahol a történelem és a szórakozás összekapcsolódik, és ahol a látogatók átélhetik a végvári hősök emlékét.

Esemény időpontja: 2024. július 26-28.

Részvételi díj: 

A Végvári Napok a Gyulai Várfürdőben és a Gyulai Várban megrendezésre kerülő programok kivételével díjtalanul látogathatók.

Gyulai Végvári Napok 2024 programok

Hamarosan!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom