Ma Lenke, Brigitta névnapja van
2024. január 13.
Nógrád megye, Zabar
A Hidegfesztivál Zabar 2024. január 13-án kerül megrendezésre hazánk leghidegebb településén, Zabaron, ahol bemutatják a falu életét, hagyományait és kultúráját, illetve szórakoztató programok várják a látogatókat!

A Hidegfesztivál Zabar 2024-es eseményén főzőverseny, forralt bor, íjászat, koncertek és még sok meglepetés várja az érdeklődőket. A fesztiválra érkezők megismerhetik a zabari gasztronómiát, a helyi termékeket, a népi mesterségeket és a falu történelmét. A rendezvény egyik legnépszerűbb programja a főzőverseny, ahol a résztvevők a zabari konyha legfinomabb ételeit készítik el, mint például a zabari gulyás, a zabari leves, a zabari töltött káposzta vagy a zabari rétes. A fesztivál másik kihagyhatatlan programja a forralt-bor főzőverseny, amelyen a látogatók a legízletesebb és legmelegebb italokat kóstolhatják meg.

A Hidegfesztivál során lehetőség nyílik az íjászatot is kipróbálni, illetve hagyományőrző előadásokat is meg lehet tekinteni, amelyek a zabari népviseletet, néptáncot, népzenét és népmeséket mutatják be. A fesztivál zenei programjai is nagyon színesek, hiszen a zabari zenekarok mellett a környező települések meghívott fellépői is szórakoztatják a közönséget. A fesztivál végén pedig egy nagy tábortűz mellett lehet átmelegedni, beszélgetni és énekelni. A Hidegfesztivál egy olyan esemény, amelyet érdemes meglátogatni, ha szeretnénk megismerni egy kis falu életét, hagyományait és kultúráját, illetve a hideg ellenére szeretnénk jól szórakozni. A fesztivál mottója: „Jöjjetek, jöjjetek közénk melegedni, Hidegfesztiválon finomakat enni!”.

Esemény időpontja: 2024. január 13.

Részvételi díj: Ingyenes

Elérhetőségek

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A Hidegfesztivál Zabar 2024 - ELMARAD program nem elérhető
Elérhetőségek
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom