2024. augusztus 18. - 20.
Hajdú-Bihar megye, Hortobágy
A Hortobágyi Hídi Vásár 2024. augusztus 18-20. között kerül megrendezésre a hortobágyi Vásártéren, ahol az országosan is népszerű hagyományos népművészeti és kirakodó vásár várja a látogatókat az államalapítás és Szent István király ünnepén!

A Hortobágyi Hídi Vásár 2024-es rendezvényén a kézműves és népi termékek mellett biotermékek is megtalálhatóak lesznek a kínálatban. A Hortobágyi Hídi Vásár története az XIX. századra nyúlik vissza, amikor Debrecen és a környékbeli települések állatvásárokat tartottak a hortobágyi Kilenclyukú híd lábánál. Az állatvásáron elsősorban szarvasmarhákat, sertéseket, lovakat és birkákat árultak. Később az állatvásárt kiegészítette, majd teljesen felváltotta a kirakodó vásár, ahol a helyi kézműves mesterek mutatták be a termékeiket. A Hortobágyi Hídi Vásár népszerűsége azóta is töretlen. A vásár napjainkban országos jelentőségű népművészeti és kirakodó vásárként kerül megrendezésre, ahol többek között fazekasok, kalaposok, fafaragók, késkészítők és mézeskalácsosok mutatják be egyedileg készített kézműves termékeiket a nagyközönségnek.

A kézműves termékek mellett gasztronómiai ínyencségek és a Hortobágyra jellemző hagyományos tájjellegű ételek is megtalálhatóak lesznek a kínálatban. A Hídivásár látványos programjai között olyan izgalmas előadások várják a látogatókat, mint a pásztorok felvonulása, a pusztaolimpia, a lovasbemutatók, a koncertek, a kiállítások, illetve a néptánc és a népzenei műsorok, amelyek bemutatják a puszta kultúráját és természeti értékeit. A régi idők hangulatát idéző Hortobágyi Hídivásár 2024-es rendezvénye is számos meglepetést tartogat, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a magyar néphagyományokkal és Hortobágy varázslatos világával!

Esemény időpontja: 2024. augusztus 18-20.

Részvételi díj: Ingyenes

Hortobágyi Hídi Vásár 2024 programok

A Hortobágyi Hídi Vásár 2024-es eseményének részletes programjai hamarosan.

Elérhetőségek

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
Elérhetőségek
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom