2024. július 12. - 14.
Hajdú-Bihar megye, Hortobágy
A Hortobágyi Lovasnapok 2024. július 12-14. között kerülnek megrendezésre a Hortobágyi Mátai Ménes gyönyörű területén, ahol találkozik a múlt és a jelen a délibábos Hortobágyon! A Mátai Lovasnapok a hazai lovasélet összegzése a csikósok földjén, ahol színes lovas programok várják a látogatókat a fél évszázados múlttal rendelkező lovasnapokon!

A Hortobágyi Lovasnapok 2024-es rendezvénye a térség meghatározó és országokon átívelő ismertségű eseménye, amelynek célja a hortobágyi pásztorkultúra múltjának és jelenének, illetve a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának megismertetése és népszerűsítése. A Hortobágyi Lovasnapokon bemutatásra kerül a magyar lovas kultúra és a népi hagyományok, ahol a látogatók megismerhetik a csikósok életét, a puszta állatvilágát, a népművészetet és a gasztronómiát. Az országos lovas rendezvényen a profi lovasoktól egészen az amatőr lovasokig, illetve a lókedvelő felnőttektől a gyerekekig mindenki megtalálja a számára kedvező lovas programot a hortobágyi pusztán.

A Hortobágyi Lovasnapok programja számos izgalmas és látványos elemet tartalmaz, amelyek között megtalálhatóak lesznek a lovasbemutatók, a fogathajtó versenyek, a pásztorkodás, a néptánc és a kézműves vásár. A fesztivál nemcsak a lovasoknak, hanem az egész családnak szól, hiszen a gyerekek is részt vehetnek a különböző játékokban, foglalkozásokban és lovaglásban. A lovasnapok tehát egy egyedülálló alkalom arra, hogy a résztevők bepillantást nyerjenek a Hortobágy természeti és kulturális örökségébe és átéljék a délibábos puszta varázsát.

Esemény időpontja: 2024. július 12-14.

Részvételi díj: Jegyárak hamarosan.

Hortobágyi Lovasnapok 2024 jegyek

Jegyárak hamarosan!

Hortobágyi Lovasnapok 2024 programok

Részletes programok hamarosan!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom