2026. évi időpont hamarosan.
A Kenyérlelke Fesztivál 2026-ban is megrendezésre kerül, ahol kemencés élménysütés, workshopok, kreatív gyerekjátékok, kovászlabor, tetoválósarok, illetve zenei és szakmai programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt a kézműves pékszakma legrangosabb hazai eseményén!
A Kenyérlelke Fesztivál 2026-os eseményén megszentelik a frissen sütött kenyeret, amely a bőség és az új kenyér ünnepét jelképezi. Az esemény különlegessége, hogy az ország minden tájáról érkeznek pékek, akik bemutatják saját régiójuk jellegzetes finomságait. A rendezvény egy kiváló lehetőség arra, hogy megkóstold Magyarország különböző vidékeinek ízeit és megismerd a helyi kenyérsütési hagyományokat.
Esemény időpontja: 2026. évi időpont hamarosan.
Részvételi díj: Ingyenes
Kenyérlelke Fesztivál 2026 programok
A Kenyérlelke Fesztivál 2026-os eseményének részletes programjai hamarosan!
Addig is egy kis ízelítő a 2025-ös programokból:
augusztus 20. – Szerda
Pódium beszélgetések a Nagyszínpadon
Háziasszony és moderátor: Kitzinger Szonja, a Magyar Konyha főszerkesztő-helyettese
- 10:00 – 10:15 Köszöntő – Cseperkáló József, a Magyar Kézműves Kenyér Társaság elnöke – Dr. Kiss Attila Péter, dékánhelyettes, Széchenyi Egyetem – Fieszl Csaba, KAP Program, Agrárminisztérium
- 10:30 – 11:15 Hogyan tegyük vonzóvá a pékszakmát? – Fekete Gergő (Artizán) – Ormós Gabriella (Jenői Pékség) – Szabadfi Szabolcs (Il Panificio Basilico) – Takács Zoltán (Bake my Day)
- 11:30 – 12:15 Milyen kenyeret fogyasztunk 20 év múlva? – Nobilis Ágoston (Csoroszlya Farm) – Dr. Kiss Attila Péter (Széchenyi Egyetem) – Hollósi Dávid (MBH Bank, Agrár- és Élelmiszeripari Üzletág) – van der Meer Ágoston (Első Pesti Malom) – Bott Frigyes (Bott Pékség) – Király Gábor (Agrárgazdasági Kutató Intézet)
- 12:30 – 13:15 Mitől egészséges egy élelmiszer? – Szakértő: Szász Máté – biológus, táplálkozástudományi szakértő
- 13:30 – 14:15 Láthatatlan anyagcserefolyamatok. Az önmonitorozás a jövő? – Szakértő: Rákóczi Gabriella, anyagcserekutató
- 14:30 – 15:15 A jó kenyér záloga az egészséges termőföld – Félegyházi Fruzsina (ELTE, Magyar Talajtani Társaság) – Parádi István (ELTE, ExperiPlant) – Vajda József – Nobilis Ágoston (Csoroszlya Farm)
- 16:00 Eredményhirdetés – Otthonsütők versenye és pékségek minősítése
Workshopok - Dézsmaház udvarán
Háziasszony: Horváth Judit
- 11:00 – 11:45 Teljes kiőrlésű rozskenyér készítése Virágh Krisztinával (Némi kenyér)
- 12:00 – 12:45 Színes kenyerek készítése Roboz Eszterrel (Babushka)
- 13:00 – 13:45 Gluténmentes kovászolás Horváth Judittal
- 14:00 – 14:45 Molino Grassi pizza workshop – Nápolyi, római és kortárs pizzák Chef Lorenzo „tálalásában”
További programok
- 10:00 „A világ kenyere” – élő bábműsor – Helyszín: Hejce ház udvara (Egy varázslatos, élő bábjáték a kenyér útjáról, hagyományairól – kicsiknek és nagyoknak egyaránt)
- 15-16 Bogi és Boti jazz duó – Helyszín: Hejce ház udvara (Könnyed, nyári dallamok bensőséges hangulatban, gitár és szaxofon kíséretében)