Betöltés...
2023. augusztus 13. - 20.
Fejér megye, Székesfehérvár
A Királyi Napok 2023. augusztus 13-20. között kerül megrendezésre Székesfehérvár több helyszínén, ahol folkfesztivál, katonazenekari fesztivál, koronázási ünnepi játékok, könnyűzenei koncertek, parádé és Bánk Bán előadás várja a látogatókat a történelmi főváros, Székesfehérvár legnépszerűbb fesztiválján!

A Királyi Napok 2023-as eseményének célja a világ népeinek és hagyományos kultúrájának megismertetése, Székesfehérvár kulturális eseményeinek bővítése, illetve a város kulturális örökségének és hagyományainak megőrzése. A Királyi Napok programsorozata Szent István király ünnepéhez kötődő összművészeti fesztivál, amely hagyományőrző és kulturális programokkal várja az érdeklődőket.

A rendezvény leglátványosabb programja a Koronázási Ünnepi Játékok, ahol a gólyalábas komédiások, a régizenei együttesek, a hagyományőrző programok, a mesterségbemutatók és a királyi óriásbáb-család tagjai egy igazi felejthetetlen középkori időutazást garantálnak. A Királyi Napok Folkfesztiválján folkestekkel, családi programokkal és koncertekkel várják a látogatókat.

A 2023-as Királyi Napok színes programjai között fényjátékok, óriásbábok, családi programok, városnéző túrák, koronás park és további izgalmas programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt Székesfehérváron. A fényjátékok során fényfestészeti műalkotásokat lehet megtekinteni a történelmi belvárosban, ahol zenés 3D-s épületvetítés, interaktív épületfestés és mozgó történelmi képregény várja az érdeklődőket.

A Királyi Napok egyik legnépszerűbb programja a magyar középkor kiemelkedő alakjait megszemélyesítő óriásbábok, amelyek közel öt méter magasak. Az óriásbábok között olyan híres történelmi személyeket tekinthetünk meg, mint Géza fejedelem és felesége Sarolt, Szent István király, Gizella királyné, Szent Imre herceg, Asztrik püspök, Szent László király, I. Géza király, Salamon király, Szent László felesége Adelhaid és lányul Piroska, Könyves Kálmán és öccse Álmos herceg, II. István király, II. (Vak) Béla király, III. Béla király és felesége Antiochiai Anna, II. András király és lánya Szent Erzsébet, IV. Béla és lánya Margit, IV. (Kun) László, illetve III. András. A királyok felvonulása az egyik legkedveltebb program a Királyi Napokon, amely garantáltan egy felejthetetlen élményt nyújt az egész családnak.

A Királyi Napok 2023-as rendezvényének megnyitóján az Alba Regia Táncegyüttes, a következő napokon pedig a Magyar Nemzeti Tácegyüttes és a Duna Művészegyüttes szórakoztatja a közönséget a Zichy ligetben. A fesztivál könnyűzenei koncertjein olyan népszerű fellépők garantálják a nagyszerű hangulatot, mint Szikora Róbert és az R-Go, illetve Charlie. Az ünnepi napok az Alba Regia Szimfonikus Zenekar által bemutatott Bánk Bán című opera koncertszerű előadásával zárulnak a Zichy ligetben.

Esemény időpontja: 2023. augusztus 13-20.

 • Királyi Napok Folkfesztivál – 2023. augusztus 13-15.
 • Katonazenekari Fesztivál – 2023. augusztus 17.
 • Koronázási Ünnepi Játékok – 2023. augusztus 18-20.
 • Könnyűzenei koncertek – 2023. augusztus 16. és 19.
 • Parádé – 2023. augusztus 18.
 • Bánk Bán – 2023. augusztus 20.

Részvételi díj: Ingyenes

Királyi Napok 2023 programok

2023. augusztus 13.

 • Nyitógála – az Alba Regia Táncegyüttes 100 táncosával

2023. augusztus 13–15.

 • Királyi Napok Folkfesztivál

2023. augusztus 15-től

 • „Hadi múltunk kincsestára" kiállítás

2023. augusztus 16.

 • Szikora Róbert és az R-Go koncert

2023. augusztus 17.

 • Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál

2023. augusztus 18.

 • Parádé – a Boban Marković Orkestar és a Székesfehérvári Balett Színház produkciója

2023. augusztus 18–20.

 • Koronázási Ünnepi Játékok

2023. augusztus 19.

 • Öreghegyi Mulatság
 • Charlie koncert

2023. augusztus 20.

 • Fehérvári királyok menete
 • Bánk bán – az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertszerű előadása
Elérhetőségek

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A Királyi Napok 2023 Székesfehérvár program nem elérhető
Elérhetőségek
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom