2024. szeptember 13. - 15.
Csongrád-Csanád megye, Makó
A Makói Hagymafesztivál 2024. szeptember 13-15. között kerül megrendezésre a makói Széchenyi téren, ahol a híres makói hagyma lesz a középpontban! A hagymafesztiválon főzőverseny, gasztronómiai ínyencségek, street food ételek, kézműves vásár, gyerekprogramok és fergeteges koncertek várják a látogatókat Makó legnépszerűbb fesztiválján!

A Makói Hagymafesztivál 2024-es eseményének célja a hagyományőrzés, illetve a makói hagyma gazdasági és kulturális jelentőségének bemutatása a szórakoztató programok segítségével. A három napos fesztivál Makó legnagyobb kulturális szabadtéri rendezvénye, ahol a színes kulturális programok mellett családi és szakmai programok is várják az érdeklődőket.

A Makói Hagymafesztivál középpontjában természetesen a makói hagyma lesz, amely egy Makó térségében termesztett vöröshagymafajta. A makói vöröshagyma hungarikum is, ezért csak a város térségében ültetett hagymára használhatják a termesztők ezt a kifejezést. A hazai mezőgazdasági termék különlegessége, hogy előállítása során két éven keresztül termesztik, mert egy nyár során nem képes kellő nagyságúra növekedni. A makói hagyma kiváló minőségét a száraz és forró nyár, a napsütéses órák magas száma, illetve a Maros hordalékának köszönhető magas tápanyagtartalmú és nyomelemekben gazdag talaj határozzák meg.

Esemény időpontja: 2024. szeptember 13-15.

Részvételi díj: Ingyenes

Makói Hagymafesztivál 2024 programok

Hamarosan!

Elérhetőségek

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
Elérhetőségek
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom