Betöltés...

Március 15. Skanzen 2023 - Huszáros Hétvége Szentendre

2023. március 15.
Pest megye, Szentendre

A szentendrei Skanzen 2023. március 15-én Huszáros Hétvégével és ünnepi programokkal várja a látogatókat, ahol korabeli viseletbe öltözött huszárokkal elevenítik fel az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékét, illetve ügyességi játékok, huszár bemutatók, János Vitéz mesevilága és huszárcsákó készítés is várja az érdeklődőket!

A szentendrei Skanzen március 15-i programján a kis huszárok megismerkedhetnek a március 15-i ifjak történetével és kipróbálhatják a zenés verbunkolást, illetve a kiképző iskolában próbára tehetik tudásukat is. A nagy huszárok pedig a korabeli viseletben ügyességi játékokkal és díszbemutatóval várják a látogatókat.

Az Alföldi Mezőváros Tájegységben lovas díszbemutató és huszártábor várja az érdeklődőket, ahol korabeli öltözékben lovas huszárok mutatják be a viseletet, a fegyvereket és a kiképzést, illetve 10:00, 11:30 és 15:00 órakor lovas díszbemutatót tekinthetnek meg a látogatók.

A Kisalföld Tájegységben kovácsmesterség-bemutató, játékudvar, verbuválás huszártiszttel és zenekarral, katonadalok tanítása és Petőfi Sándor kedvenc ételének kóstolása várja a résztvevőket. Napközben olyan nagyszerű kézműves programok várják a kreatívokat, mint a vesszőparipa, a huszárcsákó és a dobkészítés, illetve a nemzetiszínű karkötő fonás, a kokárdavarrás, a filcvirágkészítés, a zászlókészítés és a pártakészítés.

A Dél-Dunántúl Tájegység hajfonással és gyöngyöskitűző készítéssel, illetve a Nyugat-Dunántúli Tájegységben játékhelyszínnel, huszárpihenővel és fakard készítéssel várják a látogatókat. A Felső-Tiszavidék Tájegységben játékhelyszínnel, az Erdély tájegységben pedig koszorúzással, filmvetítéssel, puliszkafőzéssel és tematikus túrával készülnek.

Esemény időpontja: 2023. március 15.

Részvételi díj: A Skanzen területére március 15-én a belépés ingyenes.

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom