Betöltés...

Március 15. Skanzen - Huszáros Hétvége Szentendrén

2022. március 12. - 15.
Pest megye, Szentendre
Huszáros Hétvégével várja a látogatókat a szentendrei Skanzen 2022. március 12-15. között, ahol korabeli viseletbe öltözött huszárokkal elevenítik fel az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékét! A március 15-i hosszú hétvégén ügyességi játékok, huszár bemutatók, János Vitéz mesevilága, huszárcsákó készítés és még sok-sok meglepetés várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt!

A gyerekek a Huszárképzőben ügyességi játékokon vehetnek részt. A látogatók megismerhetik a huszárok mindennapjait, megkóstolhatják Kukorica Jancsi kedvenc ételét, illetve készíthetnek huszárcsákót, vesszőparipát, dobot és fakardot is.

Az Alföldi Mezőváros Tájegységben lovas díszbemutató és huszártábor várja az érdeklődőket, ahol korabeli öltözékben lovas huszárok mutatják be a viseletet, a fegyvereket és a kiképzést, illetve 11:00 és 15:00 órakor lovas díszbemutatót tekinthetnek meg a látogatók. A Sükösdi lakóházban mesefilm vetítés is várja a gyermekeket.

A Kisalföld Tájegységben Kovácsmesterség-bemutató, János Vitéz Játékudvar, verbuválás huszártiszttel és zenekarral, katonadalok tanítása, Kukorica Jancsi kedvenc ételének elkészítése, mézeskalácsvásár és ’Hazáért mindhalálig’ fegyverkiállítás várja a résztvevőket. Napközben olyan nagyszerű kézműves programok várják a kreatívokat, mint a vesszőparipa, a huszárcsákó és a dobkészítés, illetve a nemzetiszínű karkötő fonás, a kokárdavarrás, és a gyertyamártás. 

A Dél-Dunántúl Tájegység huszárbajusz készítéssel és János Vitéz/Iluska könyvjelző készítéssel, illetve a Nyugat-Dunántúli Tájegységben Petőfi-porta játékhelyszínnel, huszárpihenővel, fakard készítéssel, játékos fejtörővel és Petőfi kedvence ételkészítéssel várják a látogatókat. A március 15-i hosszú hétvégén huszárpróba pecsétgyűjtő játékot is szerveznek, ahol az érdeklődők megkereshetik az 1848/49-es szabadságharchoz kapcsolódó tárgyakat a különböző tájegységekben, és ha sikerült 5 pecsétet összegyűjteni, akkor a résztvevők Skanzen Huszár Kitűzőt vehetnek át a Portékaboltban.

Esemény időpontja: 2022. március 12-15.

Részvételi díj: 2600 Ft

A jegyeket a következő linken lehet megvásárolni: Március 15. Skanzen - Huszáros Hétvége

Hasonló programok

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom