Ma Kázmér, Lúciusz névnapja van
2023. június 17.
Baranya megye, Mohács
A Mohácsi Tambura Fesztivál 2023. június 17-én kerül megrendezésre a Deák téren, ahol Mohács tamburazenekarokban gazdag zenei múltja életre kel. A tambura a Mohácson élő sokácok és szerbek nemzeti hangszere, amelynek mesteri megszólaltatását a Duna-parti város zenészei tökéletesen gyakorolják. A tambura dallamát a helyiek és a vendégek egyaránt nagy szeretettel hallgatják a tambura fellegvárában Mohácson, ahol közel 50 zenész várja az érdeklődőket!

A Mohácsi Tambura Fesztivál 2023-as rendezvényén is a tambura lesz a középpontban, amely elsősorban a déli szlávoknál használt pengetős hangszer és a mesteri megszólaltatása apáról fiúra öröklődik. A zenészek a mai napig ápolják a tamburázás örökségét, amelynek köszönhetően Sárosi Bálint, Vujicsics Tihamér és Vikár Béla híres népzenekutatók Mohácsot a tambura fellegvárának is nevezték.

Esemény időpontja: 2023. június 17.

Részvételi díj: Ingyenes

Elérhetőségek

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A Mohácsi Tambura Fesztivál 2023 program nem elérhető
Elérhetőségek
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom