2024. június 22.
Heves megye, Eger

A Múzeumok Éjszakája Eger 2024. június 22-én kerül megrendezésre az Egri várban és környékén, ahol fegyverbemutatók, fáklyás felvonulás, tudományos előadások, tárlatvezetések, kézműves foglalkozások és még sok meglepetés várja a látogatókat ezen a különleges nyári estén!

A Múzeumok Éjszakája Eger 2024-es eseményén meghosszabbított nyitvatartással várják a kicsiket és nagyokat egyaránt!

Esemény időpontja: 2024. június 22.

Részvételi díj: Ingyenes, Fizetős

Múzeumok Éjszakája Eger 2024 programok

2024. június 22. – Szombat

  • Múltkirakó - Időszakos kiállítás – Tóth Zoltán régész kurátori tárlatvezetése a MúltKirakó című kiállításban
  • 18:00-19:30 Gárdonyi Géza Emlékház – A rendhagyó tárlatvezetés során a látogatók megimerhetik Gárdonyi Géza otthonát, műhelytitkait, legkedveltebb elfoglaltságait. A program végén titkosírással írt szövegeket lehet megfejteni kód segítségével, illetve játékos kvízzel próbálkozhatnak a vállalkozó kedvűek.
  • 18:00-18:30 Ünnepi felvonulás a várba az Egri Vár Vitézeivel – A XVI. századi veseletbe öltözött végvári vitézek egy díszlövést követően felvezetik az érdeklődőket a Dobó térről a várba.
  • 19:00-21:00 Gárdonyi Géza Emlékház – Históriás irodalom – Az interaktív játék során a Gárdonyi-kert egyes helyszíneit felkutatva, a Gárdonyi Emlékházat felfedezve és számos érdekes feladványt megfejtve ismerhetik meg a családok az egyes irodalmi művek keletkezésének izgalmas történetét. A játékra a helyszínen lehet jelentkezni.
  • 19:00 - 21:00 Magyar Minta - EtnoTúra - Okostelefonnal a kiállításban – A Magyar Minta. Holló Valéria című kiállítást egy telefonos alkalmazás, az Actionbound segítségével lehet játékosan felfedezni. A játékra jelentkezni a kiállítás helyszínén lehet.
  • 19:00-21:00 Múzeumi rangadó. Családi játék a kiállításokban
  • 21:00-21:30 Tánc a tűz körül – Igazi csemege a táncház a tűz körül Bécsi Gyulával és az egri Lajtha László Néptáncegyütessel. A programhoz 0-99 éves korig bárki csatlakozhat és kipróbálhatja ritmusérzékét, tánctudását!
  • 21:30 - 22:00 A Lobbanáspont Tűzzsonglőr Csapat bemutatója, a Szent Iván-éji máglya meggyújtása – A tűzzsonglőr műsor négy zsonglőr játéka, melyben különböző hátterek használatával egyaránt látni egyéni, páros és több fős koreográfiákat.
Elérhetőségek

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A Múzeumok Éjszakája Eger 2024 program nem elérhető
Elérhetőségek
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom