Ma Lenke, Brigitta névnapja van
2024. június 22.
Baranya megye, Mohács

A Múzeumok Éjszakája Mohács 2024. június 22-én kerül megrendezésre a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeumban, ahol bemutatók, tárlatvezetések és sok színes program várja a látogatókat ezen a különleges eseményen!

Esemény időpontja: 2024. június 22.

Részvételi díj: 

  • Felnőtt jegy: 2100 Ft
  • Diák, nyugdíjas jegy: 1050 Ft
  • Csoportos jegy: 1700 Ft

Múzeumok Éjszakája Mohács 2024 Programok

2024. június 22. – Szombat

  • 19.00 órakor nyílik meg – a mohácsi Junior Art Alapítvánnyal közös szervezésben – Pamuki-Balogh Viktória képzőművész, számos ösztöndíjat elnyert és Európa több országában kiállító alkotó, jelenleg a Képzőművészeti Egyetem doktorandusz hallgatójának KERTJEINK c. kiállítása a múzeum időszaki kiállítótermében.
  • A megnyitón köszöntőt mond Dr. Hasanovic-Kolutácz Andrea, a Kanizsai Dorottya Múzeum igazgatója és Pávkovics Gábor, Mohács Város polgármestere. A kiállító művészt Köveskuti Péter, a Junior Art Alapítvány elnöke mutatja be. A kiállítást megnyitja Koleszár Stella képző-, és üvegművész. A megnyitót a mohácsi Bartók Béla Vegyeskar műsora után a dunaszekcsői Duna-Gyöngye Néptánccsoport színesíti majd országosan híres táncok mellett a csak baranyai tájra jellemző különleges karikázó előadásával.
  • 20.00 órától nem mindennapi tárlatvezetésben lesz részük vendégeinknek a KERTJEINK c. időszaki és a Kanizsai Dorottya Múzeum 2024-ben, az NKA Magyar Géniusz Programból megújított állandó kiállításában. A tárlatvezetés során a látogatók olyan személyes és családi történeteket hallhatnak, melyek által életre kelnek és újabb jelentésekkel ruházódnak fel a Múzeum tárgyai. A KERTJEINK c. tárlat bemutatása során pedig külső és belső kerti sétára invitálja az alkotó a hallgatóságot.
  • Az estet a Kanizsai Dorottya Múzeum archívumából kiemelt kert és földművelés témájú fényképekből készült installatív, zenés vetítés zárja, Kéméndi Tamás harmonikaművész és tanítványa Hahner Hédi a Pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola növendékének közreműködésével. A koncert során a Mohácson élő nemzetiségekhez köthető dallamok is felcsendülnek majd, és természetesen a Szent Iván naphoz kapcsolódó tűzugrás sem maradhat el ezen az estén.

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom