2024. szeptember 07. - 08.
Pest megye, Nagykőrös
A Nagykőrösi Arany-napok 2024. szeptember 7-8. között kerül megrendezésre a nagykőrösi Czifrakertben, ahol koncertek, kulturális programok és vásár várja a látogatókat Nagykőrös legnépszerűbb őszi rendezvényén!

A Nagykőrösi Arany-napok 2024-es eseménye Arany János, a híres magyar költő tiszteletére jött létre és célja, hogy felidézze és megünnepelje a magyar kultúra, a hagyományok és az irodalom gazdagságát. A rendezvény elsődleges üzenete Arany János szellemiségének és kultuszának ápolása, miközben egy nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget nyújt a látogatóknak.

Az első Nagykőrösi Arany-napok rendezvényt 1935-ben szervezte az egykor legendás nagykőrösi polgármester Dezső Kázmér. Az esemény során megemlékeznek és betekintést nyújtanak Arany János munkásságába és életébe, illetve Arany János tiszteletére hagyományőrző felvonulással várják az érdeklődőket, amely a XIX. századi hagyományok jegyében az Arany-út vonalán, „Arany” városnéző kisvonat kíséretével kerül megrendezésre. A gyermekeket állatsimogató, hagyományőrző népi fajátszótér és még sok-sok érdekesség várja. A hagyományőrzők utcájában kipróbálhatjuk a feledésbe merült foglalkozásokat, mint például az ólomöntés, vagy a kovácsmesterség. A népművészek utcájában megismerkedhetünk a szövés, a horgolás, a nemezelés, a fafaragás és az anyagozás művészetével.

A gasztronómia rajongói a sok finomság mellett megkóstolhatják Arany János kedvenc ételeit, többek között a Marcza fánkot is. A szórakozásról számtalan fellépő gondoskodik, a koncertek közben pedig megpihenhetünk a Bor-kertben, miközben gyönyörködhetünk a fantasztikus adottságokkal rendelkező Cifrakert gesztenyefái alatt.

Esemény időpontja: 2024. szeptember 7-8.

Részvételi díj: Ingyenes

Nagykőrösi Arany-napok 2024 programok

A Nagykőrösi Arany-napok 2024-es eseményének részletes programjai hamarosan!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom