Ma Lenke, Brigitta névnapja van
2024. május 10. - 12.
Bács-Kiskun megye, Kiskőrös

Az Országos Rétesfesztivál Kiskőrös 2024. május 10-12. között kerül megrendezésre a kiskőrösi Petőfi Sándor téren, ahol gasztronómiai programokkal és koncertekkel várják a látogatókat! A három napos rétesfesztiválon a különleges rétesek mellett a modern és a tradicionális konyha ételeit, illetve a környék borait is megkóstolhatják az érdeklődők.

A Rétesfesztivál Kiskőrös 2024-es eseményén a látogatók megismerhetik a réteskészítés és rétessütés hagyományait, illetve megkóstolhatják a különleges ízvilágú réteseket is. A fesztivál a Városalapítók Napjával együtt kerül megrendezésre, ahol réteskészítő versenyek, réteskóstolók, réteskiállítások, rétesmúzeum, rétesvásár, réteskocsi, réteskert, réteskonyha, rétesakadémia, rétesműhely, réteskoncertek, rétesbál, rétesmesék, rétesfilmek, rétesjátékok és rétesművészet várja az érdeklődőket.

A Rétesfesztivál célja, hogy népszerűsítse a rétest, mint a magyar konyha egyik jellegzetes desszertjét, illetve bemutassa a réteskészítés fortélyait, titkait és trükkjeit. A fesztiválra érkező vendégek megismerhetik a rétes történetét, a rétesfajtákat, a rétesalapanyagokat, a réteskészítés menetét, a rétesformákat, a rétestöltelékeket, a rétesdíszítéseket, a réteskísérőket, a rétesrecepteket, a rétesetikettet, a réteskultúrát és a rétesirodalmat is. Az ízletes rétesek mellett a résztvevők megkóstolhatják a környék borait és pálinkáit, illetve a kézműves sajtokat és a lekvárokat.

Esemény időpontja: 2024. május 10-12.

Részvételi díj: Ingyenes

Rétesfesztivál Kiskőrös 2024 programok

2024. Május 10. – Péntek

  • 20:00 Szállj Fel Szabad Madár Nemzeti Koncertshow – Fellépők: Mészáros Árpád Zsolt, Nagy Szilárd, Ragány Misa, Réthy Zsazsa, Molnár Ágnes/Békefi Viktória, Tarján Pál. 
  • Lali, Anita & Nani – Retro party a borutcában
  • Jet Caffe Sator Classic

2024. Május 11. – Szombat

  • 13:00 Oszvald Marika & Peller Károly – operett duett
  • 20:00 Zenevonat Szuperkoncert – Az LGT legnagyobb slágereivel

2024. Május 12. – Vasárnap

  • 17:00 Singh Viki
  • 19:30 Ébredés – Kökény Attila és Rakonczai Viktor élőzenekaros koncertje

Értékelések

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom