Betöltés...
Ma Borbála, Barbara névnapja van
2023. május 26. - 28.
Komárom-Esztergom megye, Tata
A korhű csatajelenetekkel gazdagított Tatai Patara Török Kori Történelmi Fesztivál 2023. május 26-28. között kerül megrendezésre a Tatai várban, amelynek célja a hagyománytisztelet és az értékteremtés! Kíváncsi vagy, hogyan éltek elődjeink a török korban, illetve hogyan sikerült visszafoglalni 1597-ben a török kézen lévő Tatai várat? A fesztiválon autentikus csatajelenetekkel, korhű ruhákkal és haditechnikai eszközökkel elevenítik fel a török időket, ahol garantáltan egy élményekben gazdag igazi időutazáson vehetsz részt!

A Tatai Patara 2023-as rendezvényén is az 1597-es sikeres tatai ostrom előtt tisztelegnek, amelynek során gróf Pálffy Miklós hadvezérnek köszönhetően sikerült visszafoglalni a török kézen lévő Tatai várat. A történelmi fesztivál neve a várostrom során alkalmazott haditechnikai újításra, a petárdaként is emlegetett „patara” elnevezésre vezethető vissza, amellyel sikeresen bedöntötték a várkaput az ostrom során.

A fesztiválon kézműves foglalkozásokkal, harcászati bemutatóval, vásári forgataggal, tűzzsonglőr bemutatóval, íjászversennyel és még sok-sok meglepetéssel várják az érdeklődőket!

Esemény időpontja: 2023. május 26-28.

Részvételi díj:

  • Early bird fesztivál bérlet: 4000 Ft
  • Fesztivál bérlet: 4500 Ft
  • Napijegy: 2500 Ft

A jegyeket a következő linken lehet megvásárolni: Tatai Patara 2023 jegyek

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom