Betöltés...

Tatai Patara 2022 - Török Kori Történelmi Fesztivál

2022. június 03. - 05.
Komárom-Esztergom megye, Tata
A korhű csatajelenetekkel gazdagított Tatai Patara Török Kori Történelmi Fesztivál 2022. június 3-5. között kerül megrendezésre a Tatai várban, amelynek célja a hagyománytisztelet és az értékteremtés! Kíváncsi vagy, hogyan éltek elődjeink a török korban, illetve hogyan sikerült visszafoglalni 1597-ben a török kézen lévő Tatai várat? A fesztiválon autentikus csatajelenetekkel, korhű ruhákkal és haditechnikai eszközökkel elevenítik fel a török időket, ahol garantáltan egy élményekben gazdag igazi időutazáson vehetsz részt!

A rendezvényen az 1597-es sikeres tatai ostrom előtt tisztelegnek, amelynek során gróf Pálffy Miklós hadvezérnek köszönhetően sikerült visszafoglalni a török kézen lévő Tatai várat. A történelmi fesztivál neve a várostrom során alkalmazott haditechnikai újításra, a petárdaként is emlegetett „patara” elnevezésre vezethető vissza, amellyel sikeresen bedöntötték a várkaput az ostrom során.

A fesztiválon kézműves foglalkozásokkal, harcászati bemutatóval, vásári forgataggal, tűzzsonglőr bemutatóval, íjászversennyel és még sok-sok meglepetéssel várják az érdeklődőket!

Esemény időpontja: 2022. június 3-5.

Részvételi díj:  

  • Felnőtt fesztivál jegy: 4000 Ft
  • Diák, nyugdíjas fesztivál jegy: 2000 Ft
  • Napijegy: 2500 Ft

Hasonló programok

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom