Ma Eszter, Eliza névnapja van
2024. június 21. - 30.
Veszprém megye, Tihany
A Tihanyi Levendula Fesztivál 2024. június 21-30. között kerül megrendezésre Tihany több helyszínén, ahol illatos tihanyi levendula, levendulaszedés, levendulás programok, kiállítás, túra és még sok meglepetés várja a látogatókat két héten keresztül a hazai levendulatermesztés egyik fellegvárában!

A Tihanyi Levendula Fesztivál 2024-es eseményének középpontjában is a levendula lesz, amelynek története az 1920-as évekre nyúlik vissza Tihanyban. Az első levendulás ültetvény Bittera Gyula nevéhez fűződik, aki Franciaországból telepített levendulákat Tihanyba. Kevesen tudják, hogy a tihanyi levendula illóolaja magasabb és minősége jobb, mint a francia levenduláé, ezért a világhírű tihanyi levendula népszerűsége azóta is töretlen. Később ez a terület művelés hiányában megszűnt és a Külső-tóval szemben hét hektáros területen telepítették újra a levendulamezőt, amely gyönyörű látványt nyújt a Tihanyi-félszigetre érkezőknek a nyár közepén. A 2024-es Tihanyi Levendula Fesztivál ideje alatt színes programokkal, levendulaszedéssel, a levendulatermesztés részleteinek megismerésével és levendulás termékekkel várják az érdeklődőket.

Esemény időpontja: 2024. június 21-30.

Részvételi díj: Ingyenes, fizetős

Tihanyi Levendula Fesztivál 2024 programok

Részletes programok hamarosan!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom