2026. évi időpont hamarosan.
A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál 2026-ban is megrendezésre kerül a nemesnádudvari Máriavölgye pincesoron, ahol vadgasztronómiai ételek, kiváló borok, gyerekprogramok, vadászati kiállítás, vadászkutyások felvonulása, gasztrotúra, látványfőzés, vadétel specialitások és még sok meglepetés várja a látogatókat!
A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál 2026-os rendezvényén Európa számos nemzetének képviselői, magyarok és külhoni magyarok várják az érdeklődőket, ahol a kiváló vadételek, a jó borok, a kötetlen beszélgetések és a zene garantálják a nagyszerű hangulatot!
Esemény időpontja: 2026. évi időpont hamarosan.
Részvételi díj: jegyárak hamarosan!
Vadgasztronómiai Fesztivál 2026 jegyek
Hamarosan!
Vadgasztronómiai Fesztivál 2026 programok
A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál 2026-os eseményének részletes programjai hamarosan!
Addig is egy kis ízelítő a 2025-ös programokból:
június 6. – Péntek (0.Nap)
Máriavölgye pincesor
- 17:00 Megnyitó - Régi idők szőlészeti és borászati eszközeinek tárlata
- 18:00 Segesvári est, Zene: Nagy Attila, utcabál, parti
június 7. – Szombat
Máriavölgye pincesor
- 11:00 Megnyitó
- 11:20 Szent Hubertus mise
- 12:10 Nemesnádudvari Német Nemzetiségi Hagyományőrző Kulturális Egyesület néptánccsoportjának fellépése
- 12:30 - 20:00 GASZTRO TÚRA 10 KÓSTOLÓ PONTON
- 17:00 Fuszonecker Gergő solymászbemutatója (Harris-héják, szirti sas)
- 18:00 Vadászkutya bemutató Kammermann Péter vezetésével
- 19:00 Bitter Monday koncert
- 20:00 órakor vége a túrának, a bor,- és ételjegyek eddig válthatóak be a kóstoló pontoknál. (A fel nem használt borjegyek palackos borra cserélhetőek.) A programok a Máriavölgye pincesor központjában a színpadon és az előtte lévő téren folytatódnak, ahol a borudvarban a Sváb Sarok borászai kínálják boraikat.
- 20:30 - 21:30 AcouStone Party duó zenél a színpadon
- 21:30 Átadjuk a „Legjobb étel”, a „Legjobb borász” és a „Legjobb zenekar” díját a gasztro túrajegyet vásárló közönség szavazatai alapján. Szavazni a túrajegy tömb hátlapján lehet, amit 20:00 óráig lehet bedobni az Infópontnál, vagy a kóstoló pontokon lévő urnába. A szavazók között 3 borválogatást sorsolunk ki. Idén először neves szakmai zsűri is értékeli a főző csapatok munkáját, és nemcsak az ételt, hanem a kóstoló pont helyszínét, a kínálás körülményeit is pontozza.
- 21:45 Csilli Tibi és zenekara, utcabál, party
Csapatok, ételek, borászok:
1. „Ízvadászok a mélyből” Tibor séf és kézműves csapata
- Cápa „hot-dog” puha, vajas mini briósban tálalt, szaftosra sült cápa kolbászkák, selymes aioli majonézzel, füstösen sós halikrával és frissítő málna-visszhanggal. A kompozíciót mikrozöldek és ehető virágok koronázzák – a tenger karakteres ízeit egyesíti az eleganciával. Gruber Attila pincészetének borai / Nemesnádudvar / Zene: Kovács János és bandája
2. Gasztro- és Borbarátnők Borrendje Siklós
- Vaddisznó ragu Tenkesaljai barnamártással, káposztás palacsintába göngyölve – Etsberger pince borai / Nemesnádudvar / Zene: Lalaith zenekar
3. Nimród Vadásztársaság / Nemesnádudvar
- Gímszarvas grillezett húspogácsa kovászos gyökérkenyéren, karotta krémmel, szarvasgombás majonézzel – Knehr pince borai / Hajós / Zene: Sváb gombos harmonikások
4. Homo Novus Egyesület / Segesvár
- Mezei nyúl pástétom, vadkovászos bagettel, erdei gyümölcsös vadasmártással – Lakner pincészet borai / Császártöltés / Zene: Nagy Attila
5. Felcsíki Nimród Vadászegyesület / Csíkdánfalva, Erdély
- Medve vagy muflon tokány Csíki módra, puliszkával – Engelhardt pince borai Zene: Sárkány könnye zenekar
6. Délvidéki vadászok / Vajdaság
- Vaddisznó húsból készült, délvidéki fűszerezésű fasírtfészek, melyet Kackavalj sajttal töltenek. Saját készítésű ecetes-mézes paprikával és dinnyével kínálják. – Melcher pince borai Zene: Song For You party zenekar
7. Bács - Kiskun Megyei Vadászhölgyek Egyesülete
- Csilisbab vaddisznó húsból Vadászhölgy módra, vadkovászos kenyérrel – Bergmann pince borai Zene: Tocsó x Keresturi
8. Kékhegyi Vadásztársaság / Sükösd
- Vaddisznóhúsos káposzta, ahogyan a sükösdi vadászok szeretik – Kovács pince borai Zene: Rácz Imre
9. Alessandro Reali / Olaszország /
- Tagliatelle al ragu di porcini e cacciagione (Vargányás vadragu szélesmetélt tésztával) – Hollósy pince borai Zene: Strasszer & Reali Duo
10. Horogra Akadva TV
- Erdei gombás vaddisznó pörkölt, szarvasgombás vajas galuskával – Bécsi pince borai Zene: Kárpáti Róbert és Lakatos Jonatán
Az adagok kóstoló jellegűek, a maximális jóllakottság érzéséhez érdemes végig járni minden állomást!
A rendezvény színvonalának megtartása érdekében a kóstolás csak a fesztivál saját logózott tányérjában és poharából lehetséges.