Betöltés...
2024. július 12. - 14.
Pest megye, Visegrád

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 2024. július 12-14. között kerülnek megrendezésre Visegrádon, ahol nemzetközi palotajátékok, királyi menet, lovagi tornák, lándzsa hajító verseny, fáklyás felvonulás, történelmi íjászverseny, harcművészeti bemutatók, középkori játszóház, régizenei koncertek, komédiások előadásai, középkori táncbemutatók, középkori sütés-főzés és még sok meglepetés várja a látogatókat az élő középkor városában, Visegrádon! Magyarország legrégebbi történelmi fesztiváljára közel ezer kosztümös érkezik, hogy méltó módon ünnepeljék meg Visegrád legjelentősebb történelmi eseményét!

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 1985 óta ünnepli a középkor egyik legjelentősebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak az emlékét, ahol János cseh, Kázmér lengyel és I. Károly magyar király találkozóján megállapodást kötöttek. A visegrádi királytalálkozón Magyarország, Lengyelország és Csehország között szövetség és kereskedelmi együttműködés jött létre, amelynek hatásai még ma is érezhetőek.

A Visegrádi Palotajátékok 2024-es programjai a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon, a Salamon-toronyban és a Lovagi torna pályán kerülnek megrendezésre, ahol három napon keresztül izgalmas korabeli programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Visegrádi Palotajátékok egyik legkedveltebb eseménye a Lovagi torna pályán megrendezésre kerülő programok, ahol királyi menet, a királyok lovagi tornája, lándzsa hajító verseny, fáklyás felvonulás, történelmi íjászverseny és számszeríjász verseny várja az érdeklődőket.

A Visegrádi Palotajátékok idején a Királyi Palotában is színes középkori programok várják a látogatókat, amelyek között a legnépszerűbbek a harcművészeti bemutatók, a koncertek és a középkori receptek alapján történő sütés-főzés. A sütés-főzés esemény különlegessége, hogy a program során korabeli eszközöket használnak, illetve középkori ruhák viseletében készítik az ételeket. A palotajátékok rendezvénye alatt a Királyi Palota napi belépőjeggyel látogatható. A napi belépőjeggyel a Salamon-torony, a Parkszínpad programjai, a Királyi Borudvar és a lovagi tábor is látogatható. 

A Parkszínpadon régizenei koncertek, komédiások előadásai, középkori táncbemutatók és gyermek bábszínház várja a kicsiket és szüleiket, illetve a gyerekeket egy középkori gyermek játszóház is várja.

A Királyi Borudvar Nagy Magyarország kiváló boraival várja az érdeklődőket, ahol villányi, egerszalóki, erdélyi, garamkövesdi, visegrádi, dunabogdányi és nyergesújfalui borokat lehet kóstolni.

Esemény időpontja: 2024. július 12-14.

Részvételi díj: Jegyárak hamarosan!. 

Visegrádi Palotajátékok 2024 jegyek

Jegyárak hamarosan!

Visegrádi Palotajátékok 2024 programok

Hamarosan!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom