A Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő wellness és gyógymedencékkel, izgalmas csúszdákkal és változatos programokkal várja a pihenésre és gyógyulásra vágyó látogatókat. A népszerű üdülőhelyen a finom borok mellett a gyógyvíz jótékony hatásait is élvezhetjük.

Bogács az ország északi részén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, a Hór és Szoros patak völgyében a Bükk-hegység lábánál. A Bükkaljai Borvidék központja is Bogácson található, ugyanis a település a gyógyvíz mellett a borospincéiről is híres

Bogács gyógyvizének története egy balesetnek köszönhető. 1955-ben kőolajkutatás közben az egyik munkás az emelőszerkezethez ment, és meghúzta a fúrókötelet indító kart, amelynek hatására a fúrószár lezuhant. Az esés következtében az alapkőzeten kőzetrepedés keletkezett, amely a termálvíz feltörését okozta. A balesetben senki sem sérült meg, a feltörés okozta lyukat betömték, és csak évekkel később végeztek újabb fúrásokat termálvizet kutatva. A kutatások eredményesek voltak, amelynek hatására 1959-ben a fürdő első medencéje is megépült

A 480 méteres mélységből a felszínre törő 76°C-os kénes gyógyvíz tartalmaz kalciumot, magnéziumot, hidrogénkarbonátot és szulfátot, amellyel kiválóan alkalmas reumatikus, ízületi, mozgásszervi, nőgyógyászati, emésztőszervi és bőrgyógyászati betegségek kezelésére. A víznek jelentős a kalcium tartalma, ezért gyulladáscsökkentő hatású, illetve a csontritkulás tüneteit is enyhíti. A jelentős ásványi anyag tartalmának köszönhetően a bogácsi termálvizet 2001-ben hivatalosan is gyógyvízzé nyilvánították.

A nyári szezonban május és szeptember között izgalmas csúszdák, hat gyógyvizes medence, két gyermekmedence és egy úszómedence, a téli szezonban pedig négy gyógymedence várja a pihenésre és kikapcsolódásra vágyó látogatókat.

A 2014-ben nyitott csúszdaparkban három igazán különleges élményt nyújtó csúszda várja a vállalkozó szellemű jelentkezőket. A „Spacehole” (örvénylő tál) 9 méter magasból indul, és egy 20 méter hosszú csövön keresztül egy nyitott tálba érkezünk, ahol az örvénylő vízben forgunk, majd ismét a csúszdacsőbe kerülve a medencében landolunk. A „Blackhole + Up hill flying boats” kettős csúszdán először egy sötét csőben (fekete lyuk) csúszunk az úszógumin, majd a fényre érve az előbbi csúszás során szerzett lendülettel felfelé emelkedünk, hogy utána a csúcsról a medencébe érkezzünk. A „Wawe slide” (hullámcsúszda) igazi újdonság, ahol 9 méter magasból indulva az úszógumin lefelé haladva a lendületnek köszönhetően „felszállunk” a szemközti íven, majd ismét oda-vissza, és ez addig tart, amíg elfogy a lendület, és megállunk a csúszda alján.

A fürdőben szombati napokon holdfényes zenés éjszakai fürdőzésre is lehetőség van, amelyeket előre meghirdetett időpontokban tartanak. 

A gyógyvíz összetétele és javallatai

A Bogácsi Gyógyfürdő kénes gyógyvize tartalmaz kalciumot, magnéziumot, hidrogénkarbonátot és szulfátot, amellyel kiválóan alkalmas reumatikus, ízületi, mozgásszervi, nőgyógyászati, emésztőszervi és bőrgyógyászati betegségek kezelésére. Kalcium tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő hatású és enyhíti a csontritkulás tüneteit. A víz kéntartalma következtében tágítja a koszorúereket, alkalmas az érszűkület megelőzésére, beépül az ízületi porcba és gátolja a koleszterin lerakódását.

A bogácsi gyógyvizet ivókúraként alkalmazva különféle belgyógyászati (gyomorhurut, epe- és májbetegségek) és fog- és szájápolási (fogkő, foghús gyulladás) problémák kezelésére ajánlott. 

Javasolt fürdési idő: 20 perc

Medencék

Beltéri medencék

 • Gyógymedence | Vízhőfok: 34-36°C

Kültéri medencék

 • 5 Gyógymedence | Vízhőfok: 35-37°C
 • 2 Gyerekmedence | Vízhőfok: 31-33°C
 • Úszómedence | Vízhőfok: 24-29°C

Csúszdák

 • Spacehole (örvénylő tál)
 • Blackhole + Up hill flying boats (fekete lyuk + hegynek felfelé repülő csónak)
 • Wawe slide (hullámcsúszda)

Szolgáltatások

Gyógyfürdő, gyógymedence, masszázs, infraszauna, víz alatti vízsugármasszázs (tangentor), iszappakolás, szolárium, balneoterápia, elektroterápia, mechanoterápia, hidroterápia, aquapark

Belépőjegy

Kültéri medencék

Június 1. – Szeptember 1.

 • Felnőtt belépő: 4000 Ft
 • Ifjúsági jegy (4-18 év): 3500 Ft
 • Nyugdíjas jegy: 3500 Ft
 • Délutáni belépő (16:00 óra után): 3200 Ft

Kültéri medencék + Fedett élménymedence

Június 1.- Szeptember 1.

 • Felnőtt belépő: 5600 Ft
 • Ifjúsági jegy (4-18 év): 5100 Ft
 • Nyugdíjas jegy: 5100 Ft
 • Délutáni belépő (16:00 óra után): 4800 Ft

Nyitvatartás

 • Hétfő-Vasárnap: 9:00-20:00

Látogass el te is a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőbe, ahol a kiváló wellness szolgáltatások mellett élvezheted a gyógyvíz jótékony hatását, illetve az élményekben gazdag csúszdaparkban felejthetetlen csúszásokban lehet részed!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom