Ma Lenke, Brigitta névnapja van
A Dunakanyar egyik legszebb kilátója a nagymarosi Hegyes-Tetőn található Julianus-kilátó. A 15 méter magas Julianus barátról elnevezett épület leginkább egy középkori bástyára hasonlít.

A 482 méter magasan található kilátót 1939-ben építették a Hegyes-tető legmagasabb pontjára, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a Dunakanyarra, a Börzsönyre, a Visegrádi-hegységre, a Salamon-toronyra és a visegrádi Fellegvárra. A kilátó legfelső szintjén egy nyitott terasz vár minket, ahova keskeny és meredek csigalépcső vezet.

A tornyot Nagymaros és Zebegény irányából is meg lehet közelíteni egy közel 4 kilométeres túrával, ugyanis a kilátó az Országos Kéktúra útvonalán található. Ha Nagymarosról indulunk, akkor a túra során megcsodálhatjuk a nehezen megközelíthető Remete-barlangot is, ahonnan szintén páratlan panorámában lehet részünk. 

Megközelítés

A torony Nagymarosról a kék, Zebegényből pedig a sárga jelzésű útvonalon közelíthető meg.

Gépkocsival érkezők részére ingyenes parkolás a Felsőerdősor és a Szamaras utcában lehetséges, amelyek a legközelebb találhatóak a kilátóhoz.

Belépőjegy

Ingyenes

Nyitvatartás

Egész évben nyitva: 0-24

Kirándulj egy nagyot, és látogass el te is a nagymarosi Julianus-kilátóhoz, ahonnan egyedülálló panoráma nyílik a Dunakanyarra és a környező hegyekre!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom