A Bartina hegyen található Kálvária kilátó népszerű kirándulóhely Szekszárdon, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra és a híres szekszárdi borok szőlőseire.

A város felett található kilátó része a Szőlő szobor kompozíció, amelyet Kiss István szobrász készített 1983-ban. A szobor Szekszárd címerének jelképeit szimbolizálja, azonban a kompozíció hiányos. Az alkotáshoz ugyanis eredetileg több szépen megmunkált vésett szőlőlevél is tartozott, amelyek tanácsi hivatalnokok neveit tartalmazták, ezért ezeket "nem tetszés miatt" eltávolították. A kilátóból gyönyörű kilátás nyílik Szekszárdra és a domboldalakon növekvő szőlősorokra.

A kirándulás során érdemes felkeresni a kilátó mellett található 18. századi klasszicizáló késő barokk stílusban épült, három keresztszoborból álló kálváriát, a barokk stílusú Remete-kápolnát, és a gyógyító hatású Remete-forrást is.

Megközelítés

A kilátót a Kurta utcán keresztül lehet megközelíteni. Mivel a városhoz közel található, ezért gyalog és autóval egyaránt könnyen elérhető.

Gépkocsival érkezők részére ingyenes parkolás a Kurta utcában lehetséges.

Belépőjegy

Ingyenes

Nyitvatartás

Egész évben nyitva: 0-24

Látogass el te is a szekszárdi Kálvária kilátóhoz, és csodáld meg a híres szekszárdi borok szőlőinek gyönyörű látványát!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom