A Papp László Budapest Sportaréna a főváros, valamint Magyarország legnagyobb fedett sportcsarnoka, amely minden évben számos koncerttel, kiállítással, és sportrendezvénnyel várja látogatóit. Az épület a hazánkban megrendezett legnagyobb magyar és nemzetközi koncerteknek ad otthont.

Elődje az 1982-ben átadott Budapest Sportcsarnok, amely 1999-ben egy tűzeset következtében szinte teljesen megsemmisült. A tragédia után egy francia építőipari cég, a Bouygues kapta meg a lehetőséget a komplexum újjáépítésére. Az épület új formáját a Magyar Építészek Egyesülete tervezte a Sport Concepts építészeivel együttműködve. Az építkezés két évig tartott és 2003-ban került sor ünnepélyes átadására az ekkor még Budapest Sportaréna néven ismert épületnek.

A sportcsarnok jelenlegi nevét 2004 óta viseli, amellyel Papp László háromszoros magyar olimpiai bajnok ökölvívó, edző és sportvezetőnek állít emléket. Az épület területe 15 000 m2, befogadóképessége 12 500 fő.

Gyere el és élvezd az aréna akusztikáját, tombold végig az ország legnagyobb koncertjeit vagy látogasd meg hazánk leghíresebb sporteseményeit a Papp László Budapest Sportarénában!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom