A Harkányi Gyógyfürdő mellett elhelyezkedő Zsigmondy sétány és őspark számos képzőművészeti alkotást és sokrétű növényvilágot mutat be. A felújított parkban kényelmes padok várják a kikapcsolódni vágyókat, illetve játszóterekkel várják a gyermekes családokat. 

A Zsigmondy sétány és őspark névadója Zsigmondy Vilmos bányamérnök, akinek a nevéhez kötődik a felszínre törő harkányi gyógyvizekhez kapcsolódó első kutak kialakítása. 

A Zsigmondy sétány és ősparkban megtalálhatóak a szabadtéri piknikezésre alkalmas étkezőhelyek, három korcsoport számára alkalmas játszóterek, és egy tanösvény is. A közel 40 holdnyi területen elhelyezkedő park közepén található egy színpad is, amely szabadtéri rendezvények szervezésére alkalmas. A parkban található Angyalok ösvényén híres Wass Albert idézetekkel találkozhatunk, miközben sétánk során számos növényt tekinthetünk meg. 

A fák árnyékában találhatunk rá a Harka-kútra, amely Harkány város legendájához kapcsolódik. (a Harka kútról bővebb információ itt található)
Elérhetőségek

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
Elérhetőségek
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom