2024. május 16. - 19.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc

Az Avasi Borangolás 2024. május 16-19. között kerül megrendezésre a miskolci Avasi pincesoron, ahol újjáélednek a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományai. Miskolc legnagyobb borgasztronómiai rendezvénye Európában egyedülálló módon a város szívében található pincesoron valósul meg, ahol a finom borok és a jó hangulat garantált!

Az Avasi Borangolás 2024-es rendezvényén a felelevenített polgári életérzés és a belvárosi pincesorok felfedezésének lehetősége segít megismerni a helyi értékeket, amelyeknek a hangsúlyozása egyre inkább erőssége a rendezvénynek. A fesztivál 2019-ben elnyerte a Magyar Fesztivál Szövetség szakembereinek elismerését is, és megkapta a Minősített Fesztivál címet. 

Az Avasi Borangoláson a résztvevők az Avas hegy oldalában található több mint 800 pince és borház kínálatából válogathatnak kedvükre, amelyek közül némelyek 300-400 évesek. Az Avasi Borangolás ideje alatt felélednek a pincesorok, kinyitnak a pincék és a borházak, és az egész eseményt "megfűszerezik" a macskaköves utcákon zenélő, különböző stílust (folklór, jazz, swing, rock és világzene) képviselő zenekarok és utcazenészek, amelyek megalapozzák az esemény hangulatát. A rendezvény ideje alatt számos kulturális program is várja a borangolókat. A kultúra mellett a gasztronómiai élvezet sem maradhat el, amelyet a város neves vendéglői biztosítanak. 

Esemény időpontja: 2024. május 16-19.

Részvételi díj: Ingyenes

Avasi Borangolás 2024 programok

Részletes programok hamarosan!

Elérhetőségek

Értékelések

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
Elérhetőségek
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom