Betöltés...

Avasi Borangolás - Bor- és Gasztronómiai Fesztivál Miskolc

2021. augusztus 26. - 28.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc
Az Avasi Borangolás Miskolc legnagyobb borgasztronómiai rendezvénye, ahol újjáélednek a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományai. A 2021. augusztus 27-28. között megrendezésre kerülő esemény célja a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztése, amely Európában egyedülálló módon a város szívében található pincesoron valósul meg.

Az esemény által felelevenített polgári életérzés, a belvárosi pincesorok felfedezésének lehetősége segít megismerni a helyi értékeket, mely értékek hangsúlyozása egyre inkább erőssége a rendezvénynek. A fesztivál 2019-ben elnyerte a Magyar Fesztivál Szövetség szakembereinek elismerését, és megkapta a Minősített Fesztivál címet. 

A rendezvényen a résztvevők az Avas hegy oldalában található több mint 800 pince és borház kínálatából válogathatnak kedvükre, amelyek közül némelyek 300-400 évesek. Az Avasi Borangolás ideje alatt felélednek a pincesorok, kinyitnak a pincék és a borházak, és az egész eseményt "megfűszerezik" a macskaköves utcákon zenélő, különböző stílust (folklór, jazz, swing, rock és világzene) képviselő zenekarok és utcazenészek, amelyek megalapozzák az esemény hangulatát. A rendezvény ideje alatt számos kulturális program is várja a borangolókat. A kultúra mellett a gasztronómiai élvezet sem maradhat el, amelyet a város neves vendéglői biztosítanak. 

Te se maradj le erről a kiváló programról, és látogass el augusztusban Miskolcra az Avasi Borangolásra, ahol a finom borok és a jó hangulat garantált!

Esemény időpontja: 2021. augusztus 27-28.

Részvételi díj: Ingyenes

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom