Betöltés...

Avasi Borangolás - Bor- és Gasztronómiai Fesztivál Miskolc

2020. augusztus 27. - 29.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc
Az Avasi Borangolás Miskolc legnagyobb borgasztronómiai rendezvénye, ahol újjáélednek a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományai. Az esemény a Miskolczi Borbarátok Társasága civil szervezetek, helyi vállalkozások és magánszemélyek összefogásával jött létre, amelyet a Miskolc város napja ünnepségsorozathoz csatlakozva 2020. augusztus 27-29. között rendeznek meg Miskolcon.
Az Avasi Borangolás rendezvény célja a tradícionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztése, amely Európában egyedülálló módon a város szívében található pincesoron valósul meg. Az esemény által felelevenített polgári életérzés, a belvárosi pincesorok felfedezésének lehetősége segít megismerni a helyi értékeket, mely értékek hangsúlyozása egyre inkább erőssége a rendezvénynek. A fesztivál 2019-ben elnyerte a Magyar Fesztivál Szövetség szakembereinek elismerését, és megkapta a Minősített Fesztivál címet. 

A három napos rendezvényen a résztvevők az Avas hegy oldalában található több mint 800 pince és borház kínálatából válogathatnak kedvükre, amelyek közül némelyek 300-400 évesek. Az Avasi Borangolás ideje alatt felélednek a pincesorok, kinyitnak a pincék és a borházak, és az egész eseményt "megfűszerezik" a macskaköves utcákon zenélő, különböző stílust (folklór, jazz, swing, rock és világzene) képviselő zenekarok és utcazenészek, amelyek megalapozzák az esemény hangulatát. A rendezvény ideje alatt számos kulturális program is várja a borangolókat. A kultúra mellett a gasztronómiai élvezet sem maradhat el, amelyet a város neves vendéglői biztosítanak. 

Te se maradj le erről a kiváló programról, és látogass el augusztusban Miskolcra az Avasi Borangolásra, ahol a finom borok és a jó hangulat garantált!

A szervezők az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartják!

Forrás: az esemény hivatalos weboldala

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom