Betöltés...

Fánkfesztivál Nagykanizsa 2022

2022. február 24. - 26.
Zala megye, Nagykanizsa
Az Országos Farsangi Fánkfesztivál Nagykanizsa VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házában kerül megrendezésre 2022. február 24-26. között, ahol fánksütő verseny, fánk kóstolás és vásárlás, illetve egy vidám farsangi karnevál várja a látogatókat a fánk fővárosában! Magyarország legnagyobb fánkfesztiválján a farsang elengedhetetlen kellékét a fánkot készítik el különböző ízekben és variációkban a résztvevők számára.

Magyarországon a fánksütés története a 19. századra nyúlik vissza, és hagyománya a mai napig tart. A farsang hivatalos időszaka vízkereszttől hamvazószerdáig tart, amelynek elengedhetetlen étele a gazdag ízvilággal rendelkező farsangi fánk. 

A járványhelyzetre tekintettel a nagykanizsai fánkfesztivált 2022-ben tömegrendezvény nélkül tartják meg a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban, azonban a látogatók nem maradnak fánk nélkül, ugyanis a fánkokat 2022. február 24-26. között Nagykanizsa vendéglátó egységeiben lehet megvásárolni városszerte. A farsangi karneválon történő részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. 

A fánkfesztivál első napján csütörtökön a korábbi fesztiválok emlékeit bemutató kiállítást tekinthetnek meg a látogatók a művelődési házban. Pénteken egy vidám hangulatú farsangi karnevállal és jelmezbállal várják a látogatókat, amelynél a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Szombaton véradás lesz a Kanizsa Centrumban, illetve álarcos futással várják a sport rajongóit, ahol a résztvevők Zalakarosról futják körbe a Kis-Balatont. 

Esemény időpontja: 2022. február 24-26.

Részvételi díj: Ingyenes

Hasonló programok

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom